Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Divi vārtsargi izvēlēti

Savainojumi dzīst ne tik labi, kā cerēts, vārtsargu līnijā palikusi brīva viena vakance un neskaidrība attiecībā uz spēlētājiem, kuriem ir līgumi ar NHL klubiem, - tāda ir situācija Latvijas hokeja valstsvienībā, sākot trešo treniņu nedēļu, gatavojoties pasaules čempionātam, kas 4. maijā sāksies Stokholmā un Helsinkos.

Bārtulis neatteiksies

«Esmu gatavs palīdzēt izlasei, gaidu kluba vadības lēmumu,» tā ir labā ziņa, kuru pirmdien pēcpusdienā Dienai telefonsarunā pavēstīja AHL klubā Adirondakas Phantoms sezonu beigušais aizsargs Oskars Bārtulis.

Līgums Bārtulim gan ir ar NHL klubu Filadelfijas Flyers, tāpēc pirmdienas rītā pēc Amerikas laika Oskars vēl nezināja savu galveno priekšnieku nostāju.

«Lēmums attiecībā uz mani ir jāpieņem NHL kluba Filadelfijas Flyers ģenerālmenedžerim Polam Holmgrenam. Nezinu pēdējos jaunumus, kāda ir situācija Flyers nometnē, vai pēdējā Stenlija kausa izcīņas spēlē, kurā bija arī kautiņi, kāds nav iedzīvojies savainojumā. Ja mani atlaidīs, ar lielāko prieku braukšu uz Latvijas izlasi. Vienmēr esmu gribējis spēlēt izlasē pasaules čempionātā.»

Tikmēr Raita Ivanāna gadījumā ir pateikts hop! pirms grāvja pārlēkšanas jeb spēlētāja atlidošanas uz Latviju. Pagājušajā nedēļā Latvijas Hokeja federācijas preses dienests optimistiski ziņoja, ka NHL klubs Kalgari Flames atlaiž Ivanānu uz valstsvienību.

Izrādās, ka Raitis ģimenes problēmu dēļ varētu tomēr palikt Ziemeļamerikā.

«Ar Raiti es runāju, un konkrētu atbildi viņš man nedeva,» izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks skaidroja, ka Ivanānam pašam jāpieņem lēmums attiecībā uz valstsvienību.

Izlases treneri ir gatavi gaidīt līdz nedēļas beigām. Bija cerības, ka Ivanāns varētu doties laukumā šonedēļ paredzētajās pārbaudes spēlēs ar Krieviju.

Džeriņš ar pilnu jaudu

Labo ziņu sadaļā ir Andris Džeriņš. Pirmdienas treniņā viņš centās visu darīt pēc pilnas programmas.

«Ar katru treniņu jūtos arvien labāk. Pēc pirmā ledus man bija tāda sajūta, ka kājas pēdas kaulu esmu atkal salauzis - tik ļoti sāpēja. Zvanīju ārstam. Viņš mierināja, ka tādas sajūtas mēdzot būt. Vai spēlēšu pret Krieviju, vēl nezinu. Lielā mērā tas būs atkarīgs no treneru nostājas.»

Veselības stāvoklis uzlabojas arī Kasparam Saulietim, kuram pirmdienas treniņā gan gadījās cita liksta - Kristaps Sotnieks esot vainīgs, ka Kasparam vienas rokas pirkstam ir norauts nags. Tomēr galvenais, ka Saulietis atlabst pēc izslimotā vīrusa.

«Vairākas dienas staigāju ar 39 grādu temperatūru un ar antibiotikām organismu biju pamatīgi novājinājis. Plaušās vēl tagad jūtu sāpes, bet ir jau labāk.»

Traumas nopietnas

Sliktās ziņas ir tās, ka pasaules čempionātā, visticamāk, būs jāiztiek bez aizsarga Jēkaba Rēdliha un uzbrucēja Roberta Jekimova. Izlases treniņnometnē nav redzēts arī Lauris Dārziņš, par kuru skaidrībai pēc galvenā trenera Arta Ābola teiktā vajadzēja būt pēc divām nedēļām. Laiks ir pagājis. Jēkabam Rēdliham esot bojāts kājas muskulis, tā Dienai skaidroja izlases ārsts Jānis Kvēps.

«Es domāju, ka ar viņu treneri var nerēķināties. Tāpat minimālas izredzes ir uz Jekimova spēlēšanu izlasē, kuram otro reizi pusgadā ir savainots plecs. Pirmajā gadījumā atveseļošanās prasīja piecas nedēļas. Var jau riskēt un spēlēt, bet vai tas ir vajadzīgs, jo pēc tam var būt tikai sliktāk. Pēc šī pasaules čempionāta viņš taču nedomā beigt spēlēt hokeju.»

Pēc Kvēpa teiktā, par Ģirtu Ankipānu, kurš nepiedalījās pirmdienas treniņā, lielāka skaidrība būšot otrdien.

«Manuprāt, Ģirtam gūžas problēmas ir meklējamas muguras rajonā. Katrā ziņā jāgaida, ko pēc rentgena uzņēmuma izpētes teiks šīs jomas speciālisti. Pēc pēdējās spēles ar Dāniju Ģirtam sūdzību nebija, bet naktī uz pirmdienu esot sākusi sāpēt gūža.»

Uz ultrasonogrāfiju šajās dienās vēlreiz dosies Māris Bičevskis. Ja arī ārstu slēdziens būs iepriecinošs, jāņem tomēr vērā, ka Māra treniņprocesā ir iecirsts pamatīgs robs. Kvēps atcerējās, ka savulaik kondīcijas atgūšanai treneri devuši laiku desmit dienas. Pasaules čempionātā Latvijai pirmā spēle pēc 18 dienām 5. maijā, tā ka laiks sagatavoties vēl ir.

Meklēs trešo vārtsargu

Vārtsargu treneris Sergejs Naumovs precizēja situāciju vārtsargu līnijā.

«Pēc pēdējām spēlēm ir skaidrs, ka pirmais numurs būs Edgars Masaļskis, otrais - Māris Jučers. Abi no pirmās dienas piedalās treniņnometnē, par viņu gatavību man viss ir zināms. Kad izlases darbā varētu iesaistīties vārtsargi, kuri turpina sezonu ārzemju klubos, tas jāprasa izlases ģenerālmenedžerim Baldoniekam. Mans uzdevums ir organizēt treniņprocesu.»

Sezonu ārzemju klubos turpina Ervīns Muštukovs Dānijā un Mārtiņš Raitums Kazahstānā. Latvijas izlase aizvadīja pārbaudes spēli arī Odensē, kur tajā laikā bija arī Muštukovs, bet viņš neesot atnācis pie izlases satikties ar komandas galveno treneri Tedu Nolanu un spēlētājiem. Liepājā sezona ir beigusies Metalurga vārtsargam Jānim Kalniņam. Naumovs labprāt viņu redzētu izlases nometnē.

Indrašis «sarkans»

Pirmdienas treniņā sarkanajā kreklā kopā ar Miķeli Rēdlihu un Jāni Spruktu vingrinājumus izpildīja divu vārtu autors spēlēs ar Dāniju Miks Indrašis.

No uzbrucējiem sezonu Šveices finālā vēl turpina Ronalds Ķēniņš. Pagaidām grūti izlobīt, kuram no uzbrucējiem tiek gatavota vieta pirmajā maiņā līdzās Miķelim un Spruktam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvijas izlases virknējumi pirmdienas treniņā

Vārtsargi: Masaļskis un Jučers
Sarkanā maiņa: K. Rēdlihs - Galviņš,
M. Rēdlihs - Sprukts - Indrašis, melnā: Tribuncovs - Cibuļskis, Cipulis -
A. Širokovs - Saulietis, zilā: Laviņš - Sotnieks, Meija - Bērziņš - Bukarts, baltā: Andersons - Porejs, Štāls -
A. Džeriņš - K. Jass, dzeltenā: Jakovļevs, Macijevskis - Biezais - Upītis
Pārbaudes spēles
20.-21.IV ar Krieviju
30.IV-1.V ar Franciju
(visas spēles Arēnā Rīga)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?