Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dzīvoklis olimpietēm

Divstāvu ēkas gaišajā dzīvoklī Priekuļos mīt divas olimpietes - vairākkārtējā pasaules ziemas olimpiāžu dalībniece Anžela Brice un viņas meita Anete, kuru mums gan neizdodas sastapt. Anete trenējas Vācijā. Mājās viņa uz dažām dienām atbrauca februāra sākumā, bet nu jau meitene devusies uz Vankūveru, jo ir iekļauta olimpiskās komandas sastāvā. Septiņpadsmit gadu jaunajai sportistei tas ir liels sasniegums un atbildība.

Vīnogas nāk iekšā pa logu

Anžela Brice Priekuļos strādā par treneri un fizkultūras skolotāju. Viņa ir pārliecināta: «Ja nebūtu savu dzīvi saistījusi ar sportu, droši vien strādātu par interjeristi. Man ļoti patīk iekārtot dzīvokli, zīmēt, plānot, izdomāt krāsas.»

Anžela nemainītu Priekuļus ne pret vienu citu vietu Latvijā. Mājai gandrīz blakus atrodas darbs - slēpošanas trases un Priekuļu Lauksaimniecības tehnikums, bet slēpes var likt pie kājām, jau izejot pa durvīm. Mājās Anželai izdodas radīt gaišu, omulīgu noskaņu, viņai patīk kārtība, mierīgas krāsas, ērtas mēbeles. Dzīvoklis ir viņas un meitas Anetes miera osta. Te abas krāj spēkus darbam, mācībām, sportam, tāpēc Anželai visu laiku gribas savu dzīvokli pārveidot un uzlabot.

Pirms pāris gadiem viņai paveicās nopirkt blakus esošo vienistabas dzīvokli. Protams, paplašināšana bija saistīta ar nelielu pārbūvi un remontu, toties tagad abām pieder sapņu dzīvoklītis. Plašā viesistaba apvienota ar virtuves zonu. Šī telpa ir ļoti gaiša, tās logi atrodas dienvidu pusē, tāpēc vasarā tiek nolaistas žalūzijas. Pašlaik, baltajā saltajā ziemā, aiz viesistabas loga iekārtotajā barotavā cītīgi mielojas strazdi, sīļi, zīlītes un zvirbuļi, bet vasarā no vīnogulāja, kas piekļāvies loga dzegai, var nolauzt saldus ogu ķekarus. Viesistabā uz palodzes jau kuro mēnesi pēc kārtas zied skaista orhideja, bet uz plaukta lepni gozējas spoži dažāda lieluma kausi - Anželas biatlona trasēs gūto daudzo uzvaru liecinieki. Daļa no tiem pieder arī biatlonistam Ilmāram Bricim, kurš dzīvo turpat Priekuļos un palīdzējis remonta darbos. Anželai galvenais, lai dzīvoklis būtu tīrs un kārtīgs, bet, vai sienas un grīdas ir ideāli gludas un taisnas, tam nav lielas nozīmes. Ar aci vērtējot, jāatzīst, ka īpašus negludumus vai grubuļus nekur nevar saskatīt.

Dzīvoklī visur ir gaišas sienas, bet Anetes istabā vienu laiku sienas bija spilgti zilā krāsā: «Kā iegāju, tā - brrr! - auksti kļuva! Pirms diviem gadiem tuvojās meitas dzimšanas diena. Ko uzdāvināt? Viņa bija devusies uz kārtējām sacensībām Somijā. Es saņēmos un viņas istabas sienas nokrāsoju silti dzeltenas. Anetei patika.» Meitas istabu Anžela plānoja tādu, par kādu pati sapņoja bērnībā - ar plauktu, kas telpu sadala divās daļās - guļamajā un darba zonā. Ar televizoru, kuru var pagriezt uz vienu vai otru pusi. Uz palodzes salikti Anetes gūtie kausi. Bērnišķīgi mīlīga ir meitenes ziemeļbriežu kolekcija. Par tiem Anželai savs stāsts: «Tie ir Anetei sacensībās dāvinātie un vienkārši ziemeļos nopirktie. Es sākumā latviešu valodā īpaši veikli nerunāju, nevarēju izteikt vārdu «ziemeļbriedis», teicu «ziemeļbiedrs», un tā palika. Arī tagad jokojot sakām, ka kolekcijai atkal pievienojies jauns biedrītis!» Vēl dzīvoklī ir daudz citu mīļu suvenīru zvēriņu ar ziemas sporta inventāru, piemēram, slēpēm rokās. Anetes istabā atrodas slavenā norvēģu biatlonista Ūles Einara Bjērndalena dāvātā sporta veste ar autogrāfu un viņa portrets, kā arī vairākas meitenes otra elka Renāra Kaupera fotogrāfijas.

Skapī var arī gulēt

Jauki un sievišķīgi iekārtota arī Anželas istaba. Taču vislielākais prieks abām ir par «skapi». Tā Anžela nodēvējusi ceturto istabu, kurā pārredzami un ērti iekārtoti dažādi plaukti un liels dīvāns. Zināmā mērā tā ir arī ciemiņu istaba. Kad atbrauc draugi vai tuvinieki, viņi tiek izguldīti «skapī», taču galvenokārt te glabājas sporta inventārs un apģērbs. Anžela smej: «Anete atbrauc no treniņiem ar milzīgu sporta somu, bet jau pēc pāris dienām viņai atkal jādodas ceļā. Tad tikai pārkrāmējam drēbes, savācam un saliekam somā visu nepieciešamo.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?