Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Gaida līderus, kas cīnītos par varu Bauskā

Lai arī Bauskas iedzīvotāji un arī domes deputāti uzsver, ka pašvaldību vēlēšanu tuvošanās pilsētā vēl nav jūtama, pārspriedumi par to, kurš saimniekos Bauskā turpmākajos gados, laiku pa laikam jau izskan.

Kandidātu saraksti vēl tiekot precizēti, saka politisko spēku pārstāvji. Bauska ir neliela mēroga pilsēta, kurā visi cits citu labi pazīst jau gadiem ilgi, te nevar pirms vēlēšanām radīt tēlu tikai ar saukļiem vien, tāpēc politiskajiem spēkiem svarīgi savam sarakstam piesaistīt pēc iespējas populārākas personības, atzīst baušķenieki.

Bauskas novada domes priekšsēdētāja un pilsētas administratīvā līdera Valda Veipa pārstāvētās Vienotības spēcīgākie konkurenti varētu būt Zaļo un Zemnieku savienība, Nacionālā apvienība Visu Latvijai!, iespējams arī LSDSP. Patlaban nekas neliecina, ka pēdējo četru gadu laikā Bauskā būtu augusi Saskaņas centra ietekme, līdz ar to iespējams, ka nākamajā domē, tāpat kā šajā, saskaņiešu nebūs. Arī jauns reģionālais politiskais spēks pagaidām nav parādījies.

Toties nopietni cīnīties par varu Bauskā gatavību paudusi Reformu partija (RP). Ja RP tiešām iegūtu domē vairākumu, tas varētu mainīt Bauskā valdošo gaisotni, jo «mēs gribam veidot Bausku par ražotņu pilsētu, nevis teritoriju, kurā ir tikai dzīvojamie kvartāli un daži tūrisma apskates objekti», stāsta RP līderis Bauskā Māris Freimanis - vietējais uzņēmējs un, pēc paša teiktā, RP Bauskas novada domes priekšsēdētāja amata kandidāts. M. Freimanis apgalvo, ka centīsies Bauskā un novadā radīt jaunas darba vietas, piesaistot investorus un sekmējot novada uzņēmumu nostiprināšanos eksporta tirgos.

Iespējams, RP var cerēt uz vietējo uzņēmēju balsīm. «Biznesa vides cilvēki grib panākt, lai pašvaldība vairāk atbalstītu vietējos uzņēmumus,» saka uzņēmēju kluba Bauska 97 prezidents Indulis Pētersons un skaidro: «Uzņēmējus neapmierina tas, ka pašvaldības konkursos uzvar nevis vietējie uzņēmumi, bet lētākais piedāvājums, lai gan cenas atšķirība daži simti, nevis miljoni. Vajadzētu iestrādāt normatīvajos dokumentos īpašu normu, kas ļautu atbalstīt vietējos uzņēmējus.» I. Pētersonam nav izdevies arī izveidot savu datorpreču veikalu Bauskas tirdzniecības centrā Rimi, jo tajā datorveikalu iekārtojusi Rīgas firma.

Šobrīd gan jauns līderis no uzņēmēju vides, kas varētu iegūt lielu balsu skaitu gaidāmajās vēlēšanās, nav sevi pieteicis.

Pilsētas dzīvē neesot bijis daudz satraucošu notikumu, kas sekmētu spēcīgu līderu izaugsmi, uzskata baušķenieki. Skaļākais pilsētas dzīves satricinājums saistīts ar 2009. gada vasaru, kad 31. augustā Bauskas iedzīvotāji bloķēja satiksmi pār Mēmeles un Mūsas tiltiem, protestējot pret slimnīcas reorganizāciju. Bijusī Bauskas domes priekšsēdētāja, pašreizējā novada domes deputāte Ārija Gaile uzskata, ka akcija notikusi bez viena līdera iniciatīvas, spontāni, un organizatora tai nav bijis, vienkārši informāciju baušķenieki pastāstījuši cits citam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?