Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Gardas oktobra pusdienas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju un rudzu miltu pankūkas

Sastāvdaļas 4 personām: 120 g mizota ķirbja, 0,5 l kefīra, 1 glāze rudzu miltu, 2 tējk. cukura, 2 ēd. k. eļļas, 1 ola, soda
1. Nomizotu ķirbi sarīvē uz sakņu rīves, pievieno rudzu miltus, cukuru, sāli, olu un kefīru, kurš samaisīts ar sodu. Iejauc mīklu.
2. Mīklai atļauj 30 minūtes uzbriest.
3. Cep karstā eļļā no abām pusēm.
4. Pasniedz ar krējumu. Ļoti gardi būs ar brūkleņu ievārījumu.

Biešu un sakņu salāti ar āboliem un kaperiem

Sastāvdaļas 4 personām: 4-6 vārīti mazi kartupeļi, 4 vārītas jaunās bietītes, 2 vārīti vidēja lieluma burkāni, 2 āboli, 2 ēd. k. kaperu, sarkanie sīpoli vai sīpolloki; zaļumu mērcei: kārtīga bunte ar dažādiem zaļumiem (pētersīļi, baziliks, svaigais koriandrs, nedaudz piparmētras, rukolas), pusglāze eļļas, 1 ēd. k. ābolu etiķa, pāris šķēlīšu notīrīta ingvera, 1 daiviņa ķiploka, pipari, cukurs un sāls pēc garšas
1. Kartupeļus, burkānus, bietes, ābolu sagriež lielos kubveida gabalos.
2. Sarkanos sīpolus vai lociņus sakapā.
3. Gatavo mērci - zaļumus rūpīgi nomazgā un notecina. Sablenderē visas sastāvdaļas kopā ar eļļu.
4. Sagatavotos dārzeņus sajauc ar mērci.

Cepta vistas krūtiņa brūkleņu marinādē ar ķirbju b

Sastāvdaļas 4 personām: 4 vistas filejas, sāls, pipari pēc garšas, šķipsniņa malta ingvera, sauja brūkleņu, 1 tējk. medus, 1⁄2 glāze eļļas un 2 krustnagliņas; ķirbju biezenim: 1 neliels nomizots ķirbis bez sēklotnes, 2 ēd. k. eļļas, šķipsniņa kanēļa, 1 daiviņa ķiploka, sāls pēc garšas; ābolu mērcei - 4 mizoti āboli bez serdes,1 glāze ūdens, 2 ēd. k. skābā krējuma, 1 ēd. k. svaigi spiestas citronu sulas, 1 tējk. (bez kaudzes) kartupeļu cietes, cukurs, pētersīļi, sāls
1. Brūklenes (var ņemt arī saldētas - pat labāk - tikai jāatlaidina) saspaida un sajauc ar pārējām sastāvdaļām vistas cepšanai, līdz medus ir izkusis. Pievieno smalki sakapātu ķiploku.
2. Sasprauž filejā krustnagliņas. Iemarinē vistas fileju, notur nakti ledusskapī. 3. Vistu var cept divējādi: a) kārto karstumizturīgā keramikas traukā pamīšus vienu otrai, pārlej marinādi un cep 180˚C 15-20 minūtes; b) cep uz pannas karstā eļļā no abām pusēm gatavu, bet tad pirms cepšanas nosusina marinādi ar salvetes palīdzību. 5. Ķirbi sagriež lielos kubveida gabalos, sajauc ar eļļu, kanēli, sāli un ķiploku. Cep cepeškrāsnī 180˚C vienlaicīgi ar vistas krūtiņu. Gatavu sablenderē biezenī vai saspaida ar dakšu. 6. Gatavo ābolu mērci. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež daiviņās, liek katliņā, aplej ar citronu sulu, pievieno sāli, cukuru un ūdeni. Uzkarsē, vāra divas minūtes. Pievieno skābo krējumu, sablenderē. 7. Mērci lej atpakaļ katliņā, uzkarsē un iebiezina ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. Pirms pasniegšanas pievieno sīki sasmalcinātus pētersīļus. 8. Pasniedz vistu ar ķirbju biezeni, pārlej ar ābolu mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?