Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ir, ar ko lepoties, ir, pēc kā tiekties

Titulu Latvijas futzālistiem starptautiskās sacensībās gan vēl nav, bet augstvērtīgu panākumu, ņemot vērā apstākļus un iespējas, netrūkst. Nikara futzālisti pēdējos gados Eiropas prestižākajā klubu turnīrā nav nekādi peramie zēni. Piemēram, 2009./2010. gada sezonā rīdzinieki iekļuva Futsal Cup elites kārtā jeb kontinenta labāko 16 komandu pulkā, bet Aleksejs Baranovs ar 11 vārtiem kļuva par otro labāko snaiperi. Aleksandrs Dibrivnijs gan teic, ka tajā sezonā viņš bija labākais snaiperis, bet kopējā katlā netika ieskaitīti Baranova gūtie vārti priekšsacīkstēs.

Jautāju Nikara prezidentam Raimondam Valtam, vai tā sezona bijusi klubam arī finansiāli sekmīga. Viņš izbrīnā iepleta acis un jautāja: «Kādā ziņā - finansiāli sekmīga? Futsal Cup nav UEFA Čempionu līga, un dalībniekiem nekas netiek maksāts. Pat čempioni par uzvaru turnīrā naudas balvu nesaņem.» Pagaidām tāda ir futzāla prakse visā pasaulē - klubi gan maksā spēlētājiem algu un dažviet pat itin lielu, bet par klubu peļņu nevarot būt ne runas. UEFA samaksā pa desmit tūkstošiem eiro katrai komandai, kas dodas Futsal Cup ietvaros uz kādu citu valsti, bet turnīra rīkotājiem tiek piešķirti 50 tūkstoši.

Latvijai tika piešķirtas tiesības pagājušā gada rudenī organizēt Futsal Cup pamatturnīra 2. grupas spēles. Zemgales OSC viesojās Barcelona futzālisti, kuri Jelgavā izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras un ir aizspēlējušies līdz pusfinālam, kurā spēlēs ar Lisabonas Sporting. Valts atzīst, ka ar 50 tūkstošiem eiro bija par maz, lai visaugstākajā līmenī uzņemtu viesus, tādēļ nācās piemest arī no savas kabatas. Taču tas esot bijis vērtīgi - Latvijā ciemojās arī Eiropas čempiona Spānijas izlases galvenais treneris Hosē Venansio un UEFA delegāts, kuri savām acīm redzēja un pārliecinājās, ka Latvija var organizēt turnīru labā līmenī. Tātad nākotnē Latvijai būs vieglāk izkarot tiesības organizēt turnīru.

Sportiskajā ziņā meistarīgu leģionāru piesaiste ir milzīgs ieguvums Latvijas futzālam un spēlētājiem. Nikara un RABA komandu treneri saka, ka jau tagad treniņos redz, kā pašmāju futzālisti izpilda no ārzemniekiem noskatītus trikus. Arī treneri mācās, trenējot tādus meistarus. Taču ne mazāk svarīgs ir arī viesu devums futzāla popularizēšanā un organizatoriskā līmeņa celšanā. Uz finālsērijas mačiem Rīgas Olimpiskajā sporta centrā tiek pulcētas pilnas tribīnes. Valts neslēpj, ka jau ir interesējies par iespēju šīs spēles organizēt Arēnā Rīga. «Galvenā problēma ir segums. Cik zinu, VEF rīcībā esošais basketbola segums ir par īsu futzālam. Tātad segums būtu jāpērk. Tas maksā ap 16 tūkstošiem eiro. Visai dārgi četrām līdz septiņām spēlēm gadā, jo uz pārējām čempionāta spēlēm tik daudz skatītāju pagaidām nesapulcināt. Plus vēl jau jāmaksā pāris tūkstošu Arēnai Rīga… Tā kā lēts prieks tas nav,» Valts atklāja lietas, kas būtu jāatrisina, lai nākotnē Latvijas čempionāta finālu varētu vērot vairāki tūkstoši līdzjutēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?