Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Izpalīdzība pret izpalīdzību

Kad Vara Trasimoviča māsīca par puisi atrakstīja Lattelecom projekta Pieslēdzies, Latvija! akcijai 1+1=90, viņa neslēpa savu pārliecību, ka «tādi puiši kā Varis Latvijai ir vajadzīgi!». Dators, viņasprāt, gudro un mērķtiecīgo jaunieti iepriecinātu un dotu viņam papildu sparu mācīties un pilnveidoties.

Prieks tiešām bijis, arī pārsteigums - vairāk gan nevis par māsīcas iniciatīvu, jo par to viņa atzinusies jau laikus, bet gan par faktu, ka dators tiešām iegūts, stāsta pats Varis. «Māsīca bija galvenā, kas aicināja visus akcijā par mani balsot. Tā ka viss ir viņas nopelns,» viņš smaida.

Līmēja tapetes un mācījās

Pagājušajā gadā Varis sāka studēt Rīgā un dzīvot kopmītnēs, bet pa brīvdienām braukāja pie māsīcas ciemos uz netālo Vecumnieku pagastu, kur viņas ģimenei palīdzēja dažādos darbos, arī remontēšanā. Māsīcai mājās bija dators, tāpēc ciemošanos un tapešu līmēšanu varēja apvienot ar studiju darbu pildīšanu. Tagad, kad portatīvais dators ir Varim pašam, kļuvis daudz vieglāk, jo vairs nav jāpaļaujas uz kopmītņu biedru izpalīdzīgumu. Pārsvarā akcijas jaunieguvums tiekot izmantots mācībām, sērfošanai internetā, arī lai skatītos filmas, puisis teic.

Varis pats ir no Krāslavas novada Izvaltas pagasta. Mammai, kura pagastā strādā par veterinārārsti, viņš ir vecākais dēls, abi jaunākie brāļi pavasarī beigs 9. un 12.klasi. Mājās ir stacionārais dators, kuram sakrāts un kurš nopirkts, kad Varis pēc pamatskolas iestājās spēcīgajā Daugavpils 1.Valsts ģimnāzijā. Dzīvojis kopmītnēs, braukājis uz mājām, bet vajadzība pēc datora bija kļuvusi nopietna, jo to arvien vairāk vajadzēja mācībām. Tagad tas palicis «mantojumā» abiem brāļiem.

Izvēlējies perspektīvāko

Kad vidusskolas noslēgumā vairāki draugi devās studēt uz Rīgu, par to izšķīrās arī Varis un iesniedza dokumentus trijās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studiju programmās - būvniecības, informācijas tehnoloģiju un aviācijas transporta virzienā. Lai gan IT programmā puisis tika pie budžeta vietas, viņš par savu tomēr izvēlējās aviācijas transporta specialitāti RTU Transporta un mašīnbūves fakultātē. «Tā likās perspektīvāka. Uz IT iet daudzi, pēc tam arī darba tirgū ir lielāka konkurence. Aviācijas transports ir šaurāka nozare, tādēļ tajā ir lielākas iespējas,» Varis pamato.

Studiju kredīts bija vajadzīgs tikai pirmajā pusgadā, jo pēc tam puisis iekļuva budžetā, bet īsta interese par studijām viņam sāk pakāpeniski parādīties tikai tagad 2.kursā, kad bez vispārīgajiem priekšmetiem jāsāk apgūt vairāki tieši ar specialitāti saistīti. Varim jāmācās datorprojektēšana, tāpēc jaunais dators lieti noder arī, lai trenētos speciālo programmu izmantošanā.

Volejbols un Bramaņi

Prakse studijās gan paredzēta vēlāk, un pagaidām lidostā Varis ar kursabiedriem pabijis tikai informatīvā ekskursijā. Arī darba pieredzes viņam vēl nav, tāpēc laiks jāaizpilda ar citām aktivitātēm. Varim patīk volejbols. To viņš apguvis pašmācības ceļā, bet 1.kursā izvēlējies arī kā RTU studentiem obligāto sporta nodarbību. Šogad gan par sportošanu jau jāmaksā pašam. Šoruden Varis iestājies Nacionālo bruņoto spēku tautas deju kopā Bramaņi. «Prasījās pēc kaut kā tāda,» viņš atzīstas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?