Zigurds Zariņš
Man nav pretenziju pret lidmašīnās piedāvāto ēdienu, ja vien to nelieto ikdienā. Ir gan kompānijas, kas piedāvā diezgan sabalansētu maltīti, - visu dienu nīkstot lidostās un pārlidojumos, cilvēkam ir svarīgi ar pārtiku uzņemt ogļhidrātus mundrumam, arī kādu treknumiņu. Vēlams gan - ne no pusfabrikātu sviestmaizēm vai našķiem, kas pilnas ar konservantiem. Uz sitienu neviena e-viela nav indīga, bet ja to uzņem lielos daudzumos, var pastiprināties slimības. Tāpat konservanti nomāc labos mikroorganismus zarnās, kas lidojuma laikā var radīt neērtības. Savukārt pasažieriem, kam ir liels svars, cukurslimība vai paaugstināts asinsspiediens, no lidmašīnās piedāvātā ēdiena iesaku atturēties un paēst pirms lidojuma. Taču jāsaprot, ka no lielām aviokompānijām, kas apkalpo lielu pasažieru plūsmu, nevar prasīt, lai tās katram nodrošina svaigu pārtiku. Ja nu ļoti gribas ko dabisku, tad vienīgā izeja - izdomāt veidu, kā uz borta ienest pašam savu cibiņu.