Turklāt būs, ko uzkost, kopīgi gatavojot pamatēdienu. Ar uzkodām neaizšausiet greizi, tikai jānopērk labas kvalitātes izejvielas. Savukārt pamatēdiens sniegs sātu, taču neradīs smagu sajūtu. Desertā - maršmelova gabaliņš, kura garšu atsvaidzinās zemenes. Un atcerieties nepārēsties, lai saglabātu mundrumu un varētu izbaudīt jauku, garu vakaru ar mīļoto.
Kopīgi radīta maltīte divtik garda
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Uzkodas itāļu gaumē
2 personām: šķiņķis, salami, melone, cabata, plāni sagriezts
Parmezāna tipa (cietais) siers, olīvas, tradicionālā mocarella no
bifeļu piena, pesto, ķiršu tomātiņi, olīveļļa, jūras sāls, cukurs,
rozmarīns, timiāns, balzametiķis, ķiploks
1. Atver iepriekš
atvēsinātu labas kvalitātes baltvīnu. Ielej baltvīna glāzēs un
paceļ glāzes par godu mīlētāju dienai.
2. Sagriež cabatu garenās
šķēlēs, apslaka ar olīveļļu, uzkaisa nedaudz sāls un rozmarīna. Tad
liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, cep,
līdz tās ir zeltaini brūnas.
3. Sakarsē pannu, uzlej nedaudz
olīveļļas un liek apcepties ķiršu tomātus. Uzkaisa nedaudz sāls,
piparus, timiānu, ķiplokus, cukuru un nedaudz apslaka ar
balzametiķi. Uzreiz noņem no liesmas, un - gatavs!
4. Izvieto
visas uzkodas uz dēlīša vai paplātes. Varat tās baudīt pie klāta
galda vai uzkost turpat virtuvē, runājoties un kopīgi gatavojot
pārējos ēdienus.
Maršmelovs ar zemenēm, balto šokolādi un šokolādes
Sastāvdaļas: 6 maršmelovi, 6 zemenes, 50 g baltās šokolādes, 1
tējkarote saldā krējuma, 3 šokolādes cepumi, ogas dekorēšanai
1.
Uzdur zefīrus uz kociņiem un rūpīgi apdedzina uz liesmas, tad
pievieno zemeni.
2. Izkausē balto šokolādi kopā ar saldo krējumu
ūdens peldē.
3. Sagriež cepumus mazākos gabaliņos.
4. Kārto
uz šķīvja atbilstoši noskaņojumam.
6. Dekorē ar rīvētu cieto sieru, olīveļļu, svaigi
Sastāvdaļas 2 personām: 4 lazanjas plāksnes, jūras sāls,
aptuveni 150 g spinātu, 200 g biezpiena, cietais siers, citrons,
pipari, muskatrieksti, olīveļļa, 2 mazi sīpoli, 1 ķiploka daiviņa,
2-3 aromātiski tomāti (vai neliela bundžiņa konservētu tomātu), 1/2
sarkanās paprikas, 1 ēdamkarote saulespuķu sēklu, 1 ēdamkarote
ķirbja sēklu, rukola dekorēšanai
1. Vispirms gatavo tomātu
mērci. Sagriež tomātus, vienu sīpolu un papriku kubiņos. Sasilda
pannu, ielej mazliet olīveļļas, apcep sīpolus un papriku. Kad
sīpoli karamelizējušies, pieber sēkliņas un nedaudz apcep kopā ar
sīpoliem. Tad pievieno tomātu kubiņus, samazina liesmu un ļauj
vārīties.
2. Liek uz plīts katlu ar ūdeni un iekaisa sāli (tajā
tiks vārītas lazanjas plāksnes).
3. Gatavo pildījumu. Nomazgā
spinātu lapiņas, sasmalcina sīpolu un ķiploku. Sasilda pannu, uzlej
nedaudz olīveļļas un apcep vienu sīpolu un ķiploku. Kad tie kļūst
gaiši brūni, pievieno spinātus un pieber sāli, piparus,
muskatriekstus un pierīvē citrona miziņu. Noņem spinātus no
liesmas, tiklīdz tie sakritušies.
4. Notecina biezpienu un
pievieno spinātiem. Sarīvē nedaudz cietā siera un sajauc ar
spinātiem (garšai un konsistencei).
5. Kad ūdens katlā sāk
vārīties, liek iekšā lazanjas plāksnes un vāra al dente
(lai vidiņš vēl ciets). Tad plāksnes liek uz dēlīša, pārliek ar
spinātu un biezpiena masu un sarullē. Kārto uz šķīvja un pārlej ar
tomātu mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!