Izvēloties piedevas, Tomass cūkgaļai iesaka klāt pagatavot sarkanvīnā un upeņu sulā sautētus sarkanos kāpostus, pīlei - sakņu dārzeņus, īpaši piestāvēs kāļi, krāsainie burkāni, saldie kartupeļi (batātes). Mazliet apcepti un sasautēti ar sviestu, rozmarīnu, čili. Tītars saderēs ar ziedkāpostiem un brokoļiem, ko savukārt var papildināt ar lielajām rozīnēm - tās ļoti labi papildina gan svaigu, gan blanšētu ziedkāpostu garšu.
Krustvārdu mīkla un Gārfīlds - 22.12.2015
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Ātrais tītara krūtiņas cepetis 5. Pasniedz ar apc
Sastāvdaļas: 1 kg tītara krūtiņas; marinādei: 3 daiviņas
ķiploka, 100 ml olīveļļas, zaļās lapiņas no 2 timiāna zariņiem,
miziņa no 1/2 apelsīna, 20 g bazilika lapiņu, 20 g pētersīļa
lapiņu, īkšķa gals ingvera, 1/4 svaigas čili pāksts (pēc vēlēšanās,
ja patīk asumiņš), eļļa apcepšanai
1. Visas marinādes
sastāvdaļas liek blenderī un sablendē.
2. Tītara krūtiņu sagriež
apmēram 1,5 cm biezās šķēlēs. Tām pārlej marinādi, iemasē šķēlēs,
lai labāk sasūcas. Atstāj uz 1,5-2 stundām, lai iemarinējas.
3.
Sakarsē pannu un vispirms apcep krūtiņas šķēles uz pannas.
4.
Šķēles kārto cepampannā, uzkarsētā cepeškrāsnī cep 180 grādos
apmēram 10 minūšu.
7. Kad gaļa iemarinējusies, to ar visu foliju liek
Sastāvdaļas: 2-2,5 kg kakla karbonādes; gaļas iemarinēšanai: 2
ēd. k. medus, 2 ēd. k. Teriyaki mērces, zaļās lapiņas no diviem
timiāna zariņiem, 2-3 daiviņas saspiesta ķiploka, 2 ēd. k. eļļas, 1
ēd. k. Dižonas sinepju, sāls, pipari pēc garšas; piedevām: 700 g
svaigu sarkano kāpostu, 300 ml sarkanvīna, 1 l upeņu sulas, 100 g
cauraudzīša, 1 sīpols, 1 daiviņa ķiploka, Ziemassvētku garšvielas -
1 kanēļa standziņa, 1 anīsa zvaigzne, 2 krustnagliņas, 3 smaržīgie
pipari, 1 tējk. brūnā cukura vai medus, sāls, pipari, eļļa
apcepšanai
1. Visas marinādei domātās sastāvdaļas sajauc.
2.
Cūkgaļas gabalu noskalo aukstā ūdenī, ierīvē ar marinādi, pārklāj
ar foliju un noliek uz 2-3 stundām iemarinēties.
3. Pa to laiku
gatavo kāpostus. Svaigos kāpostus saēvelē plānās strēmelēs. Sīpolus
plāni sagriež, ķiploku saspiež.
4. Visu liek dziļā katlā, kurā
uzkarsēta eļļa un apčurkstināts cauraudzītis. Apcep.
5. Pielej
sarkanvīnu, daļu upeņu sulas, pieliek drāniņā ietītas garšvielas,
sāli, cukuru un uz lēnas uguns sautē.
6. Kad šķidrums
iztvaikojis, pakāpeniski lej klāt atlikušo upeņu sulu. Sautē, līdz
kāposti mīksti. Pirms pasniegšanas izņem drāniņu ar
garšvielām.
Pīles cepetis
Sastāvdaļas: 1 pīle (ap 2 kg) - tirgū pirkta labāka nekā
saldētā; marinādei: jūras sāls, rupji malti pipari, rīvēta miziņa
no viena apelsīna; pildījumam: 2 āboli, 1 bumbieris, 150 g
pekanriekstu, sula no 1 apelsīna, sāls, pipari pēc garšas
1.
Sajauc sāli, piparus, rīvēto apelsīna miziņu un ar šo maisījumu
ierīvē pīles ādiņu.
2. Atstāj uz divām stundām, lai
iemarinējas.
3. Pa to laiku sagatavo pildījumu - ābolus,
bumbierus nomizo un sagriež kubiņos, pieber rupji sakapātus
pekanriekstus, pieliek sāli, piparus un pielej apelsīnu sulu.
4.
Pildījumu liek pīlē, aizšuj ciet un liek uz paplātes.
5. Paplātē
ielej ūdeni, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 150-160 grādos 2-3
stundas. Apmēram pusstundu pirms cepšanas beigām foliju noņem un
ļauj, lai pīles ādiņa apbrūnē.
6. Pasniedz ar sautētām
saknēm.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!