Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rucavā priekšsēdētājs, Ķekavā - cīņas

Turpinās politiskā cīņa vairākās Latvijas pašvaldībās. Vakar Rucavas novadā beidzot izdevās ievēlēt priekšsēdētāju, savukārt Ķekavā opozīcija mēģina sašūpot mēra vietnieka Jura Krūmiņa (Reģionu alianse) krēslu.

Rucavas novada dome vadību nespēja ievēlēt kopš iepriekšējās priekšsēdētājas Irēnas Šustas atbrīvošanas 6. jūnijā. Vairāki mēģinājumi bija nesekmīgi, un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) uz vakardienas sēdi pat nosūtīja savu pārstāvi. Tika pieļauta iespēja domi atlaist, ja priekšsēdētājs netiktu ievēlēts. Jau pirms nedēļas bija izvirzīta Jāņa Veita kandidatūra. Viņš ir bijis Rucavas pagasta padomes priekšsēdētājs pirms teritoriālās reformas un domē ievēlēts no vēlētāju apvienības Mūsmājas, kuru domē pārstāv arī bijusī priekšsēdētāja. Viņa gan neatbalstīja nevienu no kandidātiem.

Otrs kandidāts bija pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Romārs Timbra (LZS). Uz Dienas jautājumu, vai viņš amatu saglabās, būdams ievēlētā priekšsēdētāja sāncensis, R. Timbra atbildēja, ka pašlaik nekas neesot mainījies un ar jauno priekšsēdi vēl neesot runājis. J. Veitu Dienai sazvanīt neizdevās.

VARAM pozitīvi novērtē, ka domes deputāti beidzot ir spējuši rast politiskos kompromisus un ievēlējuši jaunu priekšsēdētāju. Novada domes vadītāja ievēlēšana nozīmē, ka pašvaldība turpmāk varēs pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas. Taču vienlaikus ministrija arī atgādina, ka ikviena pašvaldība strādā iedzīvotāju dēļ, kuri sagaida, ka ievēlētie politiķi rīkosies sabiedrības interesēs, ziņo LETA.

Politiskās kaislības uzbangojušas Ķekavā, kur šodien notiek domes ārkārtas sēde. Seši deputāti rosinājuši atbrīvot no amata priekšsēdētāja vietnieku Juri Krūmiņu. Izmantojot situāciju, kad domes priekšsēdētājs Andis Damlics (Reģionu alianse) un otrais vietnieks Valts Variks (Vidzemes partija) ir atvaļinājumā līdz pirmdienai, deputāti ierosinājuši atbrīvot J. Krūmiņu par to, ka viņš deputātiem nav nodevis informāciju par VARAM vēstuli, kurā 13. jūlijā pieprasīts nodrošināt kanalizācijas pakalpojumu pieejamību Lapenieku ciemā. Jau vēstīts, ka ministrs Kaspars Gerhards izsauca pie sevis A. Damlicu un uzdeva mēneša laikā atrisināt situāciju.

J. Krūmiņš Dienai norādīja, ka problēmas risinājums ir apspriests divās domes komitejās un 11. augusta domes sēdē tiks pieņemti lēmumi. Pēc viņa teiktā, viens no risinājumiem ir kanalizācijas sistēmu, kuras īpašnieki prasa augstu maksu no iedzīvotājiem, pārņemt pašvaldībai, taču arī šī plāna ceļā šobrīd ir šķēršļi. J. Krūmiņš noraida apvainojumus, ka būtu slēpis VARAM informāciju no deputātiem, un izteicās, ka viņa atbrīvošanas galvenais iniciators esot deputāts Andis Adats (LZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?