Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +4 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 14. novembris
Fricis, Vikentijs

Tomāti ziemas krājumiem

Augustā tomāti jāēd svaigi un jāliek burkās. Šoreiz - trīs receptes, ko savās mājās gatavo konservēšanas grāmatu autore Iveta Galēja. Tomātu mērce domāta itāļu pastai (makaroniem), bet tā ļoti labi sader arī ar gaļas un dārzeņu ēdieniem. Gatavojot tomātu mērci ar mārrutkiem, Iveta iesaka izmantot svaigu mārrutku sakni, nevis veikalā pirkto mārrutku maisījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Tomāti ar kabačiem un sīpoliem šķēlītēs

Sastāvdaļas: tomāti, cukīni, sīpoli, smalki sakapātas dilles; marinādei: 1 l ūdens, 1,5 ēd. k. sāls, 1 ēd. k. cukura, 6-7 ēd. k. 9% etiķa
1. Tomātus un cukīni sagriež 1 cm biezās šķēlēs, sīpolus plānās ripiņās.
2. Pagatavo marinādi - uzvāra ūdeni ar sāli un cukuru, pielej etiķi.
3.Burkās liek kārtās tomātus, cukīni, sīpolus un dilles. Pārlej ar remdenu marinādi.
4. Burkām uzliek vāciņus, pasterizē 15 minūtes 80 grādu temperatūrā (puslitra burkas), aizvāko un uz brīdi apgriež uz vāciņa. Ja vēlas, pirms aizvākošanas var pieliet ēdamkaroti eļļas.

Tomātu mērce ar timiānu

Sastāvdaļas 3-4 250 ml burciņām: 2 kg nogatavojušos tomātu, 300 g sīpolu, 1 ēd. k. eļļas, 2 ēd. k. etiķa, 1 ēd. k. cukura, 2-3 ēd. k. sakapātu timiāna lapiņu, sāls
1. Sīpolus notīra un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
2. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un pāris minūšu pasautē. Pievieno tomātus un pārējos produktus, izņemot timiānu, un sautē vēl stundu.
3. Mērci sablendē, tad vāra vēl 10 minūtes, pieber timiānu un uzvāra.
4. Karstu pilda burciņās un aizvāko.

Tomātu biezenis ar mārrutkiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas 3-4 250 ml burciņām: 1 kg tomātu, 100 g svaiga mārrutka saknes, 2 nelielas ķiploka galviņas, 1-2 tējk. sāls, 1 tējk. cukura
1. Tomātus noblanšē, novelk tiem miziņu un sablendē. Mārrutkus sarīvē, ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi.
2. Visu rūpīgi samaisa, pieber sāli un cukuru.
3. Pilda mazās burciņās un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.
4. Burciņas var pasterizēt (350-400 ml burciņas desmit minūtes) 85 grādu temperatūrā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?