Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ūdens smeļas mutē, bet pašvaldības pasūtījumu tomēr pabeidz

Kad uzņēmums Water Ser sāka ūdenssaimniecības projektu īstenošanu Valkā, nekas publiski neliecināja, ka to varētu vajāt ligas. Tomēr pērn vasarā uzņēmumam tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, un tikmēr vēl nācās pabeigt iesāktos darbus Valkā. Kā Dienai norāda Water Ser valdes loceklis Andress Purgs, uzņēmums mēģināšot atveseļoties. Vaicāts, vai notikumi netraucēja darbiem Valkā, viņš atbild: «Tādas lietas vienmēr traucē, bet kaut kā darbi jāpabeidz.»

Šis piemērs precīzi ilustrē sūdzības, ko Dienai nācies dzirdēt no dažādu pašvaldību pārstāvjiem saistībā ar iepirkumu problemātiku - bieži vien uzvar lētākais piedāvājums, īsti netiek padomāts, vai tas ir arī piemērotākais, tāpat problēmas nereti esot arī ar garantijas darbiem, jo esot uzņēmumi, kas pēc objekta nodošanas dodas maksātnespējā.

Water Ser gan centīšoties atjaunot savu darbu pilnībā, arī no atbildības neizvairās. A. Purgs sola, ka Valkas pašvaldībai neesot jāsatraucas, pat ja garantijas laikā kaut kas gadīšoties nodotajā objektā, piemēram, nosēdīsies asfalts, jo Eiropas projektos vienmēr ir bankas garantija: «Ir divi varianti - vai nu darbus veiksim mēs, vai arī ar garantijas vēstuli no bankas, un tad banka dabūs naudu no mums.»

Valkas mērs Kārlis Albergs (LZS) komentē: «Ar zināmu piepūli un piespiešanos pabeidzām un nodevām ekspluatācijā notekūdeņu attīrīšanas iekārtas normālā kvalitātē, un tās strādā.» Viņš gan uzsver, ka citas pašvaldības arī iekritušas ar ūdenssaimniecības labiekārtošanu, arī kad to darījušas citas firmas.

Tikmēr nopietnākas galvassāpes bijušas Ķekavai, kur aizpērn sabrukušas metāla daļas trīs miljonu latu vērtā sūkņu stacijā. Strīds starp būvnieku Water Ser un pašvaldības SIA Ķekavas nami jau krietni ilgi ir tiesā. Ķekavnieki uzskata, ka darbos nav izmantots īstais metāls, bet Water Ser domājot, ka pie vainas bijis tas, ka iekārtas netikušas ekspluatētas īsti pareizi un kanalizācijai pieslēgta arī putnu fabrika. A. Purgs atgādina, ka bijusi bankas garantija un problēma tika novērsta. Viņa ieskatā no pašvaldības puses tas izskatās «neglīti». Savukārt Ķekavas namu valdes priekšsēdētājs Ēriks Linters cer, ka otrās instances tiesa lietu tiešām vērtēšot pēc būtības.

Savukārt Valkas mērs Ķekavas gadījumu atzīst par nesaprotamu: «Neesmu tur klāt bijis. Vajadzētu pataustīt, kas tās par caurulēm. Kaut kā nepieļauju, ka varētu sarūsēt putna spalvu dēļ.» Viņš gan uzsver, ka Valkas projektā viss atbilstot sertifikātiem. Darbu kvalitātes risku novēršana esot ļoti sarežģīta, bet K. Albergs uzsver, ka tādēļ arī pašvaldība ir pieņēmusi darbā būvinženieri, kurš uzrauga un kontrolē darbu norisi. Viņš norāda, ka domei veiksmīgi izdevies noorganizēt būvdarbu veikšanu ziemā, bet to nodošanu un pārbaudi vasarā, kad visu iespējams ieraudzīt daudz vieglāk. Runājot par lētāko projektu uzvaru konkursos, K. Albergs saka: «Tā ir mūžīgā problēma, bet tāpēc jau jāmāk uztaisīt to iepirkumu, nevis tā, lai vinnētu mans draugs, bet tā, lai tas lētākais uztaisītu tā, lai nerūsē.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?