Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Uz Saeimu steidz arī bizness

Ar intrigu pilnu paziņojumu ceturtdien no rīta klajā nāca partijas LPP/LC līderis un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, mīklaini apgalvojot, ka Latvijā top nopietna uzņēmēju apvienība, kas varētu startēt politikā. Lai arī viņš pats nevienu uzņēmēju vārdā nenosauca, šādas apvienības veidošanā Dienai atzinās bijušais Saeimas deputāts, bijušais ekonomikas ministrs un izbijušas partijas Saimnieks loceklis Atis Sausnītis, kurš šobrīd vada Rīgas Piena kombinātu.

«Ja kaut kas notiks, tad tā noteikti būs apvienība, kurā kā galvenās būs reģionālās partijas, reģionālie uzņēmēji un Rīgas uzņēmēji,» teica A. Sausnītis un norādīja, ka tas viss ir tikai tapšanas sākumposmā. Viņš arī uzsvēra, ka tiks veidots kaut kas jauns, kur liela daļa būs jauni, ar politiku nesaistīti cilvēki, profesionāļi savās nozarēs. A. Šlesers šādām aktivitātēm jau izteicis savu atbalstu, taču, visticamāk, viņa loma uzņēmēju apvienošanā ir daudz lielāka. To Dienai apliecināja arī Ventspils uzņēmējs un miljonārs Uldis Pumpurs, kurš ir ne tikai A. Sausnīša biznesa partneris projektā, kas paredz Daugavu izveidot par kuģojamu upi, bet arī A. Šlesera politikas piekritējs.

«Uzņēmējiem ir jābūt kopā ar politiķiem, lai saprastu, kā izvest valsti no krīzes,» pauž U. Pumpurs, kurš piedalījies arī A. Šlesera organizētajās uzņēmēju tikšanās atpūtas centrā Lido. Tiesa, viņš pats par politiķi negrasās kļūt, lai gan pārrunās iesaistījies.

«Šlesers apvieno cilvēkus, kas nav padevušies un gatavi cīnīties,» komentē U. Pumpurs. Citiem Daugavas projekta biznesa partneriem jauno apvienību gan ir rezervēta attieksme. Viens no viņiem ekonomists Uldis Osis noraida, ka būtu saņēmis piedāvājumu un plāno iesaistīties neformāli pieteiktajā uzņēmēju apvienībā. Viņaprāt, uzņēmējam ir jāpaliek par uzņēmēju. Arī Vasilijs Meļņiks, tagad Valsts prezidenta padomnieks un Rīgas Kuģu būvētavas šefs saka, ka politikā neies. «Arī mani ir mēģinājuši iesaistīt, taču neko konkrētu par jauna politiska spēka organizēšanos ar uzņēmējiem priekšgalā dzirdējis neesmu,» atzīst V. Meļņiks. Kā zināms, savu atbalstu A.Šleseram jau paudis pats biznesa brokastu saimnieks Lido īpašnieks Gunārs Ķirsons, taču arī viņš paziņojis, ka paliek biznesā.

Par uzņēmēju steigšanos politikā to pārstāvošās organizācijas gan ir dalītās domās. Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītāja Elīna Egle to atbalsta: «Ņemot vērā ekonomisko situāciju un publiskā sektora nespēju vadīt procesus šābrīža apstākļos, uzņēmēju iesaistīšanās politikā ir atbalstāma, jo uzņēmēji ir viena no aktīvākajām sabiedrības daļām.» Savukārt Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītāja Žanete Jaunzeme-Grende pauž, ka katram tomēr ir sava vieta. «Rietumeiropā politiku veido politiķi, bet uzņēmēji runā ar politiķiem. Pie mums notiek otrādi - uzņēmēji veido partijas un, kļūstot par politiķiem, izsmeļ industriju, ko sauc par budžetu,» norāda Ž. Jaunzeme-Grende.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?