Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vienkārši, garšīgi, citādi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vistas gaļas salāti ar rīsiem un citronu un eļļas

4 personām vajadzēs: 160 g gargraudu rīsu, 1/2 sarkanās paprikas, 1/2 dzeltenās paprikas, 350 g vārītas vai ceptas vistas gaļas, 1 nelielu sīpolu.
Mērcei: 1 ēd.k. eļļas, 2 tējk. svaigi spiestas citronu sulas, šķipsniņa cukura, 1 tējk. sakapātu pētersīļu, sāls, pipari pēc garšas.

1. Rīsus vāra sālsūdenī 12 min., noskalo, notecina, atdzesē.
2. Papriku un vistas gaļu sagriež strēmelītēs, sīpolus - pusripiņās.
3. Visas mērces sastāvdaļas sajauc un pārlej salātu sastāvdaļām.

Citronu rīsi ar kokospienu un kaltētām dzērvenēm

4 personām vajadzēs: 150 g apaļgraudu rīsu, 2 ēd.k. cukura, 1/2 glāzi kokosriekstu piena, 1 ēd.k. kaltētu dzērveņu, citronu, 1 glāzi ūdens.

1. Rīsus pārlej ar ūdeni, pievieno pavisam nedaudz sāls un strauji uzvāra. Turpina sautēt uz mazas liesmas, periodiski apmaisot, apmēram 15 minūtes.
2. Tad pievieno cukuru, kokospienu, kaltētas dzērvenes un sautē līdz gatavībai.
3. Iemaisa citrona miziņu un ļauj zem vāka atdzist.
4. Pasniedz ar ogu mērci. Šādi pagatavoti rīsi ļoti labi sader ar aveņu mērci.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 160 g basmati rīsu, 150 g mencas, 100 g laša, 2 ēd.k. saldētu zaļo zirnīšu, 120 g riekstu ķirbja, 1/2 glāzi saldā krējuma, 1 nelielu sīpolu, sāli un piparus pēc garšas, 1 tējk. indiešu garšvielas Garam masala.

1. Rīsus uzvāra, noskalo, notecina.
2. Mencu un lasi sagriež gabaliņos un iemarinē ar sāli un melnajiem pipariem.
3. Ķirbi sagriež nelielos kubiņos, sīpolu sagriež pusripiņās un apcep sviestā, līdz dārzeņi kļuvuši nedaudz caurspīdīgi.
4. Pievieno Garam masala garšvielu (nopērkama jebkurā lielveikalā), mencu, lasi un zaļos zirnīšus un turpina visu apcept, līdz zivs gatava.
5. Beigās visam pievieno saldo krējumu, uzvāra, iemaisa rīsus un uzkarsē.
6. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Šādi pagatavoti rīsi labi garšo ar kinzu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?