«Visu darīju, kā receptē rakstīts, bet siera kūka nesaželēja. Šķiet, kaut kas nav bijis lāgā ar pašu želatīnu. Nesaprotu, kas - slikti uzbriedināts, izkausēts, par maz?» jautā Anda.
Atbild Biruta: «Svaigi ananasi ietekmē želēšanu. Ja recepte tādus prasa, tie pirms lietošanas jānoplaucē. Arī alkohola daudzums var ietekmēt recēšanu. Želatīns nerecina ļoti skābas sulas. Pamata proporcija ir viena ēdamkarote želatīna pulvera uz puslitru šķidruma. Ja lietojat lapu želatīnu - četras lapas uz 0,5 l. Abi darbojas vienādi. Ja lieto lapas, tās vispirms pāris minūtes mērcē aukstā ūdenī, tad labi nospiež. Lai izkausētu - pulveri vai nospiestās lapas ieber receptē noteiktajā ūdens daudzumā, to silda uz lēnas uguns, lēnām maisot, līdz želatīns pilnīgi izkusis. Tālāk rīkojas, kā receptē teikts.»