Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pavļuts: LPS pieprasījums ir vērsts pret koalīcijas un valsts līmenī atbalstīto politiku

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pieprasījums par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) demisiju ir vērsts pret visas koalīcijas un valsts līmenī atbalstīto politiku par administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu, aģentūrai LETA sacīja Pūces partijas biedrs, Attīstībai/Par! līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Politiķis arī pauda, ka diez vai LPS ir konstitucionālas tiesības pieprasīt ministra demisiju. Reizē Pavļuts norādīja, ka LPS tāpat kā jebkurai citai nevalstiskajai organizācijai ir tiesības paust kādus aicinājumus.

Politiķis arī klāstīja, ka, iespējams, šāds pieprasījums izteikts tikai tagad, jo neesot bijusi pārliecība, ka koalīcija tiešām virzīsies uz priekšu ar administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu.

Pavļuts akcentēja, ka par atbalstu administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai ir lēmusi gan Saeima, gan valdība un pašlaik koalīcija virzās uz priekšu šī jautājuma skatīšanā.

Politiķis arī vērsa uzmanību, ka ir izdarīts liels darbs, par reformas veikšanu konsultējoties ar pašvaldību iedzīvotājiem, turklāt skaidrošanas darbs tiks turpināts.

"Tas, ka līdzšinējo pašvaldību varas pārstāvji, kuriem var zust ietekme un finanšu sviras, iebilst pret izmaiņām, ir neizbēgami. Reizē pagātne nevar veidot nākotni", pauda politiķis.

Kā ziņots, LPS pieprasījusi Pūces demisiju, tādējādi paužot neapmierinātību ar reģionālās reformas gaitu, pirmdien nolemts LPS ārkārtas sēdē.

Par šādu pieprasījumu balsojuši 90 sanāksmes dalībnieki, četri balsoja pret, bet divi atturējās. Tāpat šādam pieprasījumam pievienots aicinājums Kariņam veidot darba grupu viņa vadībā, kurā strādātu LPS un citas ministrijas, tādējādi izstrādājot reģionālās reformas modeli, kas paredzētu apriņķu ieviešanu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc LPS paziņojuma paudis, ka uzticas ministram Pūcem un viņa spējām līdz galam novest administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu.

Kā šodien pirms sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacīja Kariņš, administratīvi teritoriālā reforma Latvijai ir nepieciešama. "Mēs visi gribam sakārtotu izglītības un veselības sistēmu, kas spēs nodrošināt kvalitatīvus pakalpojumus," teica premjers, piebilstot, ka minētās sistēmas var uzlabot, sakārtojot pašvaldību jautājumu.

Top komentāri

Protams!
P
Un Puzes amunīcija šoreiz tik dāsna kā nekad - visi elles mošķi un visi pekles spēki ir saukti darbā un bagāti atmaksāti, un tā būs cīņa - uz dzīvību un nāvi, jo komunisti un krievi ir satraukušies ne pa jokam!
Pietuck Konstantinovič Krustingk
P
Šoreiz Pavļuta izteiktajam var pievienoties. Latvijas patvaldnieku savienības darboņi jūt deguma smaku savās biksēs...
Tā arī ir
T
Tas nozīmē,ka koalīcijai savu politiku jāmaina! Pastāvēs,kas mainīsies!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē