Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Daces Visnolas un Paula Putniņa gleznu un mandalu izstāde Ave sol! Esi sveicināta, saule!

"Saule... Pasaule… Aizsaule… Viņsaule… Nesaule… Viss ir viens. Saule kā Visuma centrs. Latvijas saule ir sievišķīga. Jūras viļņi ir spēcīgi un vīrišķīgi. Izstādes vadmotīvs – Saules celiņš jūrā – simbolizē sievišķā un vīrišķā saskarsmi.

...sajūti …sasmaržo …saredzi …sadzirdi …sagaršo …satausti šo pasauli ar visām maņām,” par izstādes koncepciju stāsta māksliniece Dace Visnola un piebilst: “Šobrīd radošums, māksla un mākslas terapija ir mans dzīvesveids, kas vienotā veselumā viens otru papildina, palīdzot baudīt dzīvi uz šīs pasaules.”

Dace Visnola ir māksliniece, sertificēta mākslas terapeite, mākslas skolotāja. 
Piedalījusies vairākās izstādēs, t.sk. retrospektīva personālizstāde Mežābeles vibrācijas (2016) u. c. 
Papildinājusi zināšanas mākslas izglītībā un terapijā pie ārzemju speciālistiem ASV, Lielbritānijā, Zviedrijā, Dānijā, bijusi Ziemeļu Ministru padomes, Fulbright un Rotari kultūras stipendiāte. Kopš 1993. gada ar referātiem un radošām darbnīcām piedalījusies starptautiskos mākslas izglītības un mākslas terapijas semināros un konferencēs Latvijā, ASV, Lielbritānijā, Itālijā, Grieķijā, Lietuvā un Somijā. Publicējusi vairākus rakstus par mākslas izglītību un mākslas terapiju. Biedrību Latvijas Mākslas terapijas asociācija, Latvijas Smilšu spēles terapijas biedre. Kopš 2011. gada ir Eiropas Mākslas terapeitu tīklojuma (NEAT) dalībniece.

Pauls Putniņš 1981. gadā beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratoru nodaļu, 1990. gadā – Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera un iekārtas nodaļu, iegūstot profesionāla mākslinieka-konstruktora kvalifikāciju. Latvijas Mākslas akadēmijā iegūts profesionālais maģistra grāds mākslā.
Paula mākslas darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Krievijā u. c. Piedalījies vairākās izstādēs, viņa darbi izstādīti galerijās Latvijā. Pauls ir Inčukalna mākslinieku kopas ilggadējs dalībnieks.
Strādājis par mākslinieku un interjeristu, bijis Latvenergo muzeja speciālists un mākslinieks noformētājs, kā arī kompozīcijas, amatu un mākslas skolotājs vispārizglītojošās un mākslas skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Raiņa un Aspazijas vasarnīca, J. Pliekšāna 5/7, Majori

Kad?

29. jūnijs, 2017 – 26. augusts, 2017

O.–sv. 10–17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja