Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dzejas un dziesmu vakars Rudens raksti

Ojāra Vācieša muzejā notiks dzejnieces un režisores Daces Micānes-Zālītes un džeza dziedātājas Ingas Bērziņas dzejas un dziesmu vakars Rudens raksti.Dace Micāne-Zālīte ir režisore, kas atvērta dažādu žanru saplūsmei – latviešu mitoloģijas tēli un stāsti Daces darbos atdzīvojas caur mūsdienu pasaules interpretāciju, saglabājot Latvijas kultūrtelpas un estētikas valodu.

Līdzās Dziesmu svētku lielformāta uzvedumiem, bērnu un jaunatnes teātra izrāžu iestudējumiem Dace ir vairāku libretu, lugu un scenāriju autore, pedagoģe un publiciste. Būtiskākie darbi: Mistērija par Rīgu (2001), Īkstīte (2003), Ritums (2005), Reiz bija (2006), Zalkša līgava (2011), Vēja zirgi sauli veda (2015) un citi. 2011. gadā izdots dzejoļu krājums Vāveru gane.2014. gadā saņēmusi Pasaules Brīvo Latviešu Apvienības Atzinības rakstu par lugu Kur meklēt Šambalu, veiksmīgu darbību jaunatnes teātra nozarē un kultūras pasākumu rīkošanā, referātiem un publikācijām ASV.2015. gada decembrī atgriezusies Latvijā pēc 10 gadu dzīves un darba ASV.Inga Bērziņa ir džeza dziedātāja un pedagoģe Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, viena no izcilākajām mūsdienu Latvijas džeza dziedātājām. Blakus koncertēšanai un darbībai profesionālās izglītības jomā, nodarbojas ar jaunradi, par ko liecina arī Daces Micānes Zālītes dzejas iespaidā tapušās dziesmas. Šobrīd izdoti četri albumi: Inga Bērziņa & B-Trio Wave (2000), Inga Bērziņa & Skygroove 4.30 AM (2002), Balādes (2007) un Inga Bērziņa kvintet Neizteiktie vārdi (2013).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja