Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kamermūzikas koncerts Pasaku ainas

Uz vienas skatuves satiksies trīs izcilas latviešu kamermūziķes – Kristīne Blaumane (čells), Ilona Meija (flauta) un Herta Hansena (klavieres) programmā Pasaku ainas.Kristīnes Blaumanes, Ilonas Meijas un Hertas Hansenas muzikālā savienība kaldināta visaugstākās kvalitātes kalvē. Izglītība, pasaulē briedināta pieredze, iedziļināšanās, saprašana un saspēles akrobātika apburs klausītājus neaizmirstamā kamermūzikas programmā, kurā vienkop likti klasicisma, romantisma un agrīna modernisma paraugi.

Programmā: Francis Doplers, Kārlis Marija Vēbers, Leošs Janāčeks, Bohuslavs Martinū.Izvēlētie skaņdarbi saistās visupirms ar spēles prieku. Un spēle ir kamermūzikas pamatu pamats – kopīga ieelpa, saskatīšanās, apmainīšanās skaniskām replikām, vārdu sakot, muzikāls pingpongs. Ļvovā dzimušais, Austrijā un Ungārijā mūžu vadījušais prasmīgais godavīrs Francis Doplers prezentēsies ar instrumentālām ārijām, kuru saknes ir senajā Valahijas kņazistē mūsdienu Rumānijas dienviddaļā. Kārlis Marija fon Vēbers dos iespēju ieskatīties savā privātajā dzīvē ar trio, kas komponēts saderināšanās laikā. No Leoša Janāčeka daiļrades programmā iekļauta Pasaka, kuru komponējot savdabīgais čehu ģēnijs iedvesmojies no Vasilija Žukovska varenās poēmas Pasakas par caru Berendeju. Visubeidzot briljantais divertismentu meistars, čehu tautas mūzikas un Parīzes skolas sintezētājs Bohuslavs Martinū un viņa trio, kas komponēts sevišķi ražīgā daiļrades periodā ASV Otrā pasaules kara beigās.Koncertu papildinās mūzikas žurnālista Oresta Silabrieža stāstījums par un ap mūziku, dzīvi un pasaku ainām.Čelliste Kristīne Blaumane ir Londonas Filharmoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare. Daudzus gadus bija Amsterdam Sinfonietta čellu grupas līdere. Aktīva kamermūziķe un soliste visā Eiropā. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2005 un 2007. Flautiste Ilona Meija ir Sinfonietta Rīga pirmā flauta un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente. Bieži muzicē dažādos kameransambļos ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2015 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī.Pianiste Herta Hansena ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore. Aktīvi koncertējoša pianiste, dažādu kamermūzikas projektu dalībniece, daudzu dziedātāju un instrumentālistu uzticama skatuves partnere. Saņēmusi Lielo mūzikas balvu 2013 kategorijā Par izcilu darbu ansamblī. Biļetes iegādājamas Cesvaines pilī, Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja