Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kurš ir mazuļa papucītis?

Britu iemīļotākā vientuļniece ir gatava ielēkt nākamajā un krietni rožainākajā dzīves posmā

Bridžita Džounsa vairs neuzskaita cigaretes un kalorijas – viņa ir atmetusi smēķēšanu un sasniegusi savu ideālo svaru. "Tā ir nodevība!" sauca angļu rakstnieces Helēnas Fīldingas bestselleru varones karstasinīgākie fani. Savos četrdesmit Bridžita Džounsa ir kļuvusi tievāka, veiksmīgāka un – iespējams – arī bagātāka. Tieši tāda viņa iziet Londonas ielās, ģērbusies tumši zilā kleitiņā ar dziļu kakla izgriezumu un augstpapēžu kurpēs, piesaistot sev vīriešu kārtas kājāmgājēju skatienus.

Savukārt aiz ārējās pašpārliecinātības un sava dzīvokļa durvīm 43. dzimšanas dienu Bridžita sagaida savās briesmīgajās sarkanajās pidžamas biksēs, ar īpašo jubilejas kēksiņu, glāzi baltvīna un saldsērīgo dziesmu All By Myself fonā – ir lietas, kuras britu iemīļotākās vientuļnieces dzīvē šajos gados nav mainījušās. "F*ck off," viņa atšuj savu melanholisko noskaņojumu un uzliek kaut ko spriganāku – viņa ir apņēmības pilna ielēkt nākamajā un krietni rožainākajā savas privātās dzīves posmā.

Nejaušību šotiņš

"Es ceru, ka esmu mazliet mazāk garlaicīga," pēc sešu gadu pārtraukuma, ar galveno lomu filmā Bridžitas Džounsas mazulis atgriežoties prožektoru gaismā, sacīja Renē Zelvēgere, kuras varones ceļojums pēc mazuļa sākas ar Glastonberijas mūzikas festivālam līdzīga pasākuma apmeklēšanu. Flirts ar franču rakstnieka Šarla Pero pasakas elementiem, iespaidīga alkohola deva un nejaušību šotiņš Bridžitu Džounsu noved līdz sešu stundu garai "leļļu teātra izrādei" (Nekādu spoileru! Atbildes meklējiet filmā!) ar simpātisku svešinieku, kurš galu galā izrādās princis baltā zirgā.

"Es biju nogurusi," savu ilgstošās prombūtnes iemeslu žurnāla Vogue britu izdevumā atklāja aktrise. "Man metās nelabi no savas balss," piebilda oskarotā teksasiete, kura ir atguvusi spēkus, britu akcentu un seju (viņas neticamās pārvērtības nepalaida garām neviens sevi cienošs dzeltenās preses izdevums), šoreiz veiksmīgi izvairoties no ierastās virtuļu "diētas" pirms kārtējās Bridžitas Džounsas filmas.

Nerūsējošā mīlestība

Par Bridžitas Džounsas jauno aizraušanos kļūst miljardieris Džeks Kvants. Viņu atveido Patriks Dempsijs, kurš vienpadsmit sezonas pēc kārtas ir spēlējis ķirurgu Dereku Šeperdu amerikāņu televīzijas hitā Grejas anatomija. "Viņš ir šarmants, jautrs un ļoti amerikānisks," raksturo filmas režisore Šārona Magvaira. Tieši viņam pieder joks par zviedru mēbeļu salikšanu kā galveno attiecību pārbaudījumu. Tieši viņš kļūst par galveno konkurentu Bridžitas Džounsas nerūsējošajai mīlestībai pret Marku Dārsiju.

Divpadsmit gadu ilgajā pauzē starp Bridžitas Džounsas saprāta robežu un viņas mazuli Kolins Fērts ir piedalījies vairākās veiksmīgās filmās – to vidū ir Karaļa runa (The King’s Speech, 2010) un Vientuļais vīrs (A Single Man, 2009), kuras režisora, amerikāņu dizainera Toma Forda radītais apģērbs viņa spēlētajam advokātam der kā uzliets. Bridžitas Džounsas trešajā daļā Marks Dārsijs ir meties aizstāvēt feministiski noskaņotu krievu meiteņu pankroka mūzikas grupu, kurā nav grūti saskatīt atsauci uz slaveno Pussy Riot. Franšīzes veidotāji nevairās no jokiem īstā britu humora mērcē par mūsdienu aktuālajiem notikumiem un varoņiem. Jautājums ir par to, kā tie "nolasīsies" pēc vairākiem gadiem, bet šobrīd tie izklausās smieklīgi.

Sveiciens Grāntam

Līdzās Helēnai Fīldingai viena no scenārija autorēm ir angļu aktrise un komiķe Emma Tompsone, kura, tā vien šķiet, ir izmantojusi "dienesta stāvokli" un uzrakstījusi savai varonei epizodes, kurās dzirksteļot asprātībā un aizēnot visus pārējos – viņa ir Renē Zelvēgeres atveidotās varones daktere, kura palīdz Bridžitai izlavierēt starp nākamajiem papucīšiem, kuri no viens otram nepazīstamiem cilvēkiem kļūst par "viendzimuma pāri" topošo vecāku kursos. Pie visa vainojiet "surogātmāti" Bridžitu Džounsu!

Iepriekšējās divās filmās Bridžitas Džounsas mīlas ūdeņus duļķoja brunču mednieks un siržu lauzējs Daniels Klīvers. Viņu atveidoja Hjū Grānts, kurš izlēma nepiedalīties trešajā daļā (Bridžitas Džounsas mazuļa veidotāji viņam nodod sirsnīgu sveicienu vienā no filmas sākuma epizodēm). Marka Dārsija un Daniela Klīvera duelī bija izteikti sadalītas lomas starp labo un slikto puisi, bet Marka Dārsija un Džeka Kvanta partnerība ir kā svari, jo skatītāju simpātijas nosveras te uz vienu, te otru pusi. Apbrīnojamā kārtā filmas beigās visi gan ir apmierināti ar Bridžitas Džounsas izvēli un gatavi par visiem skaļāk kliegt: "Rūgts!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja