Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas Dabas muzejā atklās izstādi "Iedvesmas zieds - lilija"

Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Liliju audzētāju biedrību "Lilium Balticum" no 16. līdz 19. jūlijam aicina apskatīt liliju krāšņumu un spozmi izstādē "Iedvesmas zieds - lilija", informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Vagoliņa.. Izstādes atklāšana notiks 16. jūlijā plkst. 11:00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādē būs aplūkojamas vairāk nekā 200 Latvijā selekcionētas Āzijas liliju, trompetliliju, austrumliliju un citu liliju šķirnes. Visizplatītākās un dārzos visbiežāk audzētās ir košās krāsās ziedošās Āzijas lilijas. Tās nesmaržo un ir pieticīgas. Savukārt trompetlilijām raksturīga stipra smarža.

Lilijām ir varena krāsu un formu dažādība. Kā atzīst liliju audzētājs Guntis Grants: "Lilijas ir universālas puķes katram dzīves gadījumam." Lielākā daļa izstādē redzamo liliju šķirņu būs radītas un audzētas Latvijā. No ievestajām šķirnēm varēs apskatīt Holandes lilijas, Krievijas, Vācijas un Čehijas liliju šķirnes, kā arī no ASV ievestos retumus.

Šogad izstādē piedalīsies Latvijā ievērojami selekcionāri un kolekcionāri: Andris Krūmiņš, Dāvids Hercbergs, Ivars Zilgalvis, Dēzija Šķimele, Ingrīda Grīna, Guntis Grants, Ēvalds Kivilands, Egons Fridrihsons, Silvija Silava, Aivars Laķis, Irēna Brese, Brigita Everse un citi.

Lilijas var audzēt gan dārzā, gan apstādījumos, gan arī izmantot kā grieztos ziedus dāvināšanā, jo liliju mūžs salīdzinājumā ar citām puķēm ir ilgāks. Lai izvairītos no slimībām audzētāji iesaka izvēlēties izturīgākas šķirnes. Izstādē apmeklētāji varēs iepazīties ar izveidoto izstādes liliju katalogu un Latvijā audzēto liliju šķirņu reģistru.

Izstādē būs iespējams satikt liliju audzētāju biedrības biedrus un klātienē saņemt konsultācijas par liliju audzēšanu un kopšanu, kā arī iegādāties liliju sīpolus. Izstādē būs apskatāmas arī jaunas liliju šķirnes, kā arī iespēja nobalsot par sev tīkamāko liliju.

Izstādes darba laiki:

16. jūlijā 11.00 – 18.00

17. un 18. jūlijā 10.00 – 17.00

19. jūlijā 10.00 – 16.00

Līdz 18. augustam slēgtas muzeja pastāvīgās ekspozīcijas.

Ieejas maksa: 1 Ls; 0,70 Ls; 0,50 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja