Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Par kardināliem

Tas bija jau pērnruden, ap vēlēšanu laiku, kad pilsētā runāja par to, ka Kārlis Šadurskis staigā apkārt un stāsta, ka Jaunā laika iekšienē visu nosaka pelēkais kardināls Dans Titavs un viņam pašam rokas par īsām. Cilvēks, kurš man to atstāstīja, gribēja zināt, ko es domāju par tādiem «kardināliem», ņemot vērā manu ieņemamo amatu.

Es atbildēju to, ko varu teikt arī šodien, kad Jaunā laika veļa ir publiski izmazgāta. Ja Kārlis Šadurskis pats ir bijis ietekmīgs cilvēks partijā kopš dibināšanas brīža un ir pieaudzis cilvēks, tad viņam pašam jāuzņemas atbildība par savu un līdz ar to arī partijas darbību, nevis jāslēpjas aiz «kardinālu» mugurām, pašam mazgājot rokas nevainībā. Vēlētāji, balsojot par Kārli Šadurski, balsoja par viņa spējām kaut ko paveikt nevis par viņa nespēju tikt galā ar mistisko Danu Titavu. Viņš bija izglītības ministrs un Saeimas frakcijas vadītājs, viņam bija pienākums un atbildība pieņemt lēmumus. Nevis Danam Titavam, kurš vēlēšanās nav kandidējis un amatus valdībā nav ieņēmis. Tad tā arī, startējot vēlēšanās, vajag publiski paziņot, ka balsot par mani jau varat, bet es tāpat nekā nelemšu.

No partijas atveseļošanās un nākotnes viedokļa ir, protams, apsveicami, ka tās biedriem ir vēlme lietas izdiskutēt un pašattīrīties. Taisnības labad jāsaka, ka neviena cita partija laikam nav publiski apspriedusi iekšējo lēmumu pieņemšanas procedūru, paverot vēlētājiem priekškaru uz varas dzirnu gaņģiem. Ja ticam tā biedriem, tad arī Jaunā laika gadījumā tā nav bijusi daudz labāka kā citām partijām, par kuru atkarību no viena vai otra «kardināla» tiek mēļots jau gadiem.

Tikai netīkamu pēcgaršu rada tas, ka godīgumu un atklātību sludinošajiem jaunlaiciešiem līdz šim nebija ienācis prātā uzņemties individuālo atbildību par savu rīcību, daža gadījumā gadu, cita gadījumā piecus gadus mierīgi strādājot plecu pie pleca ar to pašu Danu Titavu un Einaru Repši. Vieglāk taču ir neatbildēt par neko un biedēt tautu ar bubuli – Danu Titavu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lapas krīt

Uz eksperimentālās mūzikas festivāla Skaņu mežs koncertiem klausītājs droši var doties arī kā balta lapa jeb nesagatavojies, uzticoties programmu veidotāju izvēlei un ļaujoties skaņu mākslas piedzīv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja