Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ar latviešu mūzikas programmu atklās JVLMA simfoniskā orķestra sezonu

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) simfoniskais orķestris nedēļas nogalē diriģenta Andra Vecumnieka vadībā atklās koncertsezonu un aicina klausītājus uz latviešu mūzikas programmu, kurā iekļauti gan sen nedzirdēti, gan iepriekš nezināmi darbi, informēja akadēmijas pārstāve Jana Lāce.

Programmas atskaņojumā piedalīsies vijolniece Eva Bindere, soprāns Laura Teivāne, mocesoprāns Ieva Parša un Tatjana Kopača, bass Maksis Krilovs, teicēji Edgars Ošleja un Viktorija Pakalniece un arī JVLMA jauktais koris.

Orķestris sezonu atklās ar diviem koncertiem. Sestdien, 1. oktobrī, starptautiskajā Mūzikas dienā plkst. 18 visi interesenti tiek aicināti uz Mūzikas akadēmijas Lielo zāli, savukārt 2. oktobrī latviešu mūzikas programma izskanēs renovētajā un modernizētajā Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē.

Sezonas atklāšanas koncertos izskanēs Oļģerta Grāvīša Skaņu glezna Emīla Dārziņa piemiņai balsij un orķestrim, Jāzepa Mediņa 1911. gadā sacerētais Koncerts vijolei ar orķestri, kas piedzīvos savu pilnās orķestra versijas pirmatskaņojumu, Pētera Vaska Kantāte sievietēm soprānam, jauktajam korim un simfoniskajam orķestrim, kā arī tiks pirmatskaņota Tālivalža Ķeniņa kantāte Sawan-Oong /Vēja gars basam, jauktajam korim, teicējam un simfoniskajam orķestrim.

Koncertā Rīgā kopā ar orķestri muzicēs soliste Ieva Parša, bet Alūksnes klausītājus priecēs dziedātāja Tatjana Kopača.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs, www.bilesuparadize.lv vai stundu pirms koncerta norises vietā. Biļetes cena  EUR 7 ; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības EUR 4; Alūksnē biļetes cena EUR 5 , pensionāriem un skolēniem EUR 3. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja