Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Rosīni operas festivālu Pezāro atklāj Huans Djego Floress un Ezera jaunava

37. ikgadējais Džoakīno Rosīni operas festivāls, kas notiek belcanto klasiķa dzimtajā pilsētā Pezāro, 8. augustā tika svinīgi atklāts ar komponista operas Ezera jaunava pirmizrādi. To iestudējuši diriģents Mikēle Marioti un režisors Damiano Mikjeleto.

Pēdējos gados melodrāma Ezera jaunava atgriežas teātru repertuārā, Mikēle Marioti diriģējis šo darbu Londonas Karaliskajā operā un Ņujorkas Metropolitēna operā. Šīs operas pamatā ir Valtera Skota poēma par XVI gadsimta notikumiem konfliktu plosītajā Skotijas augstkalnē.

Jauniestudējumā Rosīni festivālā titullomu atveido Gruzijas soprāns Salome Džikija. Skotijas karali Džeimsu V tēlo belcanto karalis peruāņu tenors Huans Djego Floress.

"Tas ir ļoti sievišķīgs stāsts, kurā nostalģijas un atmiņu tēma palīdz uzburt dīvainu, noslēpumainu atmosfēru," Ezera jaunavu raksturo viens no pieprasītākajiem operas režisoriem Damiano Mikjeleto.

"Šīs operas nosaukums neatklāj galvenās varones vārdu, bet iezīmē darbības vidi – ūdeni, kas iedzīvina sižetu. Mūsu izrādē Elena savās atmiņās atgriežas tajā dienā, kad viņa satika karali. Viņa ir varone gados, kura svin savas pirmās laulības jubileju, – toreiz viņa apprecējās ar karavīru Malkolmu. Viņas atmiņas paver vaļā pagātnes vārtus. Nostalģija kļūst par vadmotīvu šajā stāstā, kurā – tāpat kā Valtera Skota poēmā – dominē dabas spēks un vēstures ruīnas," saka Damiano Mikjeleto.

Ezera jaunavu Pezāro var noklausīties 11., 14. un 17. augustā. Festivāls turpināsies līdz 20. augustam. Vēl programmā šogad iekļautas Rosīni operas Turks Itālijā, Ceļojums uz Reimsu un Kīrs Babilonijā, kā arī koncerti.

19. augustā Pezāro notiks Huana Djego Floresa lielkoncerts, kurā viņš svinēs savas karjeras 20 gadu jubileju – viņa pirmā nozīmīgā uzstāšanās notika Rosīni festivālā 1996. gadā.

Informācija – http://www.rossinioperafestival.it/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja