Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Var pieteikties Dziesmu svētku Tautas lietišķās mākslas izstādes metu konkursam

14. augustā Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīkotājs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs izsludinājis publisko iepirkumu par 25. Vispārējo latviešu Dziesmu un 15. Deju svētku tautas lietišķās mākslas izstādes mākslinieciskās koncepcijas īstenošanu.Konkursa mērķis ir izvēlēties mākslinieciski kvalitatīvāko un funkcionālāko dizaina risinājumu metu 2013.

gada Dziesmu svētku Tautas lietišķās mākslas izstādei. Konkursa radošais uzdevums ir izstrādāt mākslinieciskās idejas skici, izstādes iekārtojuma, kā arī izstādes objektu paskaidrojošās informācijas izvietojuma principus. Dziesmu svētku Tautas lietišķās izstādes mākslinieciskajā koncepcijā jāparedz iespēja parādīt visus tautas lietišķās mākslas žanrus, atspoguļojot tradicionālās tautas mākslas situāciju mūsdienu kultūras kontekstā un iezīmēt tās tālāk attīstību.Labākie meti saņems godalgas. Tāpat žūrijas komisija var ierosināt slēgt līgumu par 2013. gada 25. Vispārējo latviešu Dziesmu un 15. Deju svētku Tautas lietišķās mākslas izstādes iekārtošanu.Tradīcija Dziesmu svētku laikā rīkot arī tautas lietišķās mākslas izstādes izveidojās 20. gadsimta 80. gados, taču arī pirms tam dažādos veidos tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumi tika izmantoti Dziesmu svētku norišu kuplināšanai.Tā kā Dziesmu svētku izstāde ir lielākā no šī mākslas veida pasākumiem, tad tradicionāli tās ir bijušas iekārtotas lielās izstāžu zālēs vai lielajam darbu skaitam atbilstošās, piemērotās telpās. Tradicionāli izstādēs ir pārstāvētas visas tautas lietišķās mākslas nozares: tekstilijas – segas, galdauti, dvieļi, austie lakati, adījumi - cimdi, zeķes, keramika – dažādu formu māla trauki, svečturi, podi, pinumi – dažādi formā un izmantotajā materiālā, metālkalumi, rotas un ādas mākslinieciskās apdares darbi, tautas tērpi. 2013. gada izstādē būs aicināti piedalīties arī mākslas un dizaina skolu audzēkņi, augstskolu studenti, jaunie dizaineri ar saviem darbiem, kas tapuši tradicionālās mākslas ietekmē. Pieteikumus konkursam līdz 17.septembrim jāiesniedz personīgi Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrā Rīgā. Informācija par konkursu Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra mājas lapā: www.knmc.gov.lv.25. Vispārējie latviešu dziesmu un 15. Deju svētki plānoti no 2013. gada 30. jūnija līdz 7. jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja