Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tallinā atklāta Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 nominantu izstāde

13. septembrī Tallinā Telliskivi radošā kvartāla galvenajā laukumā, klātesot Latvijas Arhitektu savienības prezidentei Guntai Grikmanei un Latvijas vēstniekam Igaunijā Raimondam Jansonam, atklāta Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 nominantu izstāde, informēja Latvijas Arhitektūras informācijas centra pārstāve Kristīne Budže.

Izstāde, kuras dizaina autors ir Didzis Jaunzems Architecture un Associates, Partners et Sons, apskatāmi nacionālās žūrijas izvirzītie arhitektūras objekti un notikumi, kurus tālāk izvērtēja un apbalvoja starptautiskā žūrija. Izstāde būs aplūkojama līdz septembra beigām. 

Šogad starptautiskās žūrijas sastāvā bija: Jošiharu Cukamoto (Yoshiharu Tsukamoto), japāņu arhitektu biroja Atelier Bow-Wow dibinātājs, Toms Grunskis (Tomas Grunskis), lietuviešu arhitekts un arhitektūras teorētiķis, Mārja Kaska (Maarja Kask), igauņu arhitektu biroja Salto viena no dibinātājām un vadītājām, Jākobs Kureks (Jacob Kurek), dāņu arhitektu biroja Henning Larsen Architects viens no partneriem.

Savukārt 16. septembrī plkst. 15 Tallinā TAB-Club Pudel Baar telpās notiks šī gada Lielās balvas ieguvēja arhitekta Austra Mailīša lekcija.

Starptautiskā žūrija par arhitekta Austra Mailīša komandas projektēto Šaoliņas lidojošo mūku teātri Ķīnā, kas saņēma Lielo balvu, teica: "Tas ir iedvesmojošs mākslas, arhitektūras un ainavas projekts, kas darbojas pāri valstu un kultūru robežām, savienojot dažādas kultūras, tradīcijas un tehnoloģijas skaistā pasakā, ko radījuši vizionāri prāti."

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionāls arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību.

Latvijas Arhitektūras gada balvas 2017 nominantu izstāde un Austra Mailīša lekcija ir daļa no Tallinas Arhitektūras biennāles satelītpasākumu programmas. Tallinas Arhitektūras biennāle ir Baltijas valstīs vērienīgākais un nozīmīgākais arhitektūras pasākums, kas pulcē arhitektus un nozares pētniekus, kā arī arhitektūras interesentus no visas Eiropas.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja