Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Nepaklausīgais nacionālists Iesalnieks

Nacionālās apvienības politiķis Jānis Iesalnieks popularitāti ieguvis, pateicoties saviem bieži neviennozīmīgi vērtētajiem izteikumiem. Turklāt brīžiem šķiet, ka politiskie pretinieki to tik vien gaida, lai Iesalnieks atkal pateiktu kādu neapdomīgu frāzi un šobrīd izskatās, ka ieraksts sociālajā portālā twitter, kurā viņš daļu Saskaņas centra vēlētāju nodēvēja par kolonistiem, varētu pat maksāt vislatviešiem vietu nākamajā valdībā.

Tāpat skandālus iztaisījuši viņa agrākie izteikumi par to, ka Norvēģijas masu slepkavībā vainojamas multikulturālisms un izteikums par inteliģento antisemītismu.

Ar Iesalnieku tiekamies Saeimā - partijas frakcijas telpās. 27 gadus vecais puisis nedaudz kavējas un atnācis, atvainodamies saka, ka bijis jāaprunājas ar bērna bērnu dārza audzinātāju, vispār parasti darbā esot jau pusdeviņos no rīta. Viņš ir pieklājīgs, ieturēts un droši vien sevišķi neuzticas žurnālistiem, tostarp arī man. Sarunas laikā Iesalnieks bieži uzsāk garus monologus, kuros detalizēti skaidro savu viedokli un uzsver, ka nereti tiek pārprasts, jo patiesībā tik skarbi kā iznācis, nemaz nav gribējis teikt. „Nedomāju, ka mani izteikumi atstājuši kādu iespaidu uz mūsu būšanu valdībā. Turklāt mani izteikumi atbilst starptautiskajām konvencijām. Es, pirmkārt, esmu jurists un vairāk domāju tādās juridiskās kategorijās un nav noslēpums, ka atbilstoši 1949.gada Ženēvas konvencijai šie cilvēki Latvijā ieradās nelikumīgi, kā okupācijas varas iepludināti civiliedzīvotāji. Te var saskatīt tipiskas kolonijas pazīmes, kad ir metropole, kas iepludina savās kolonijās civiliedzīvotājus, kas atbilstoši šai te konvencijai ir nelikumīgi. Līdz ar to tas bija tāds tīri juridisks skatījums. Varbūt no politiskā viedokļa tieši šobrīd nav pareizi tā teikt, taču nekad neesmu bijis politkorekts salonu politiķis. Drīzāk esmu cilvēks no tautas, kas runā kā domā - vienkārši un bez politkorektiem žņaugiem,” saka Iesalnieks. Vienlaikus viņš uzsver, ka jānodala juridiskās kategorijas no šodienas realitātes.

Vairāk par to, kas patiesībā ir Jānis Iesalnieks un ko viņš domā, lasiet jaunākajā Sestdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata