Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Olšteins salīdzina Zatleru ar kailo karali

Lai raksturotu situāciju, kādu viņš redzējis Zatlera Reformu partijā, no partijas aizgājušais Klāvs Olšteins atgādina Hansa Kristiana Andersena pasaku par kailo karali. «Viss galms karalim stāsta, cik viņš ir skaists, brīnišķīgs un daiļi apģērbies. Taču reiz karalis izgāja pie tautas un kāds bērns iekliedzās: «Karali, jūs esat kails!» Šis bija līdzīgs gadījums: karalis pēc būtības ir kails!»

Vilšanās partijas vadībā bija viens no iemesliem, kādēļ Olšteins un vēl pieci deputāti nolēma izstāties no Zatlera partijas. «Zatleram patīk, ka viņu apjūsmo, ka viņu pavada apsardze, ka viņam ir valsts apmaksāta automašīna. Sevišķi viņam patīk, ja viņu vēl aizvien uzrunā «prezidenta kungs». Viņam līdzās nav cilvēku, kas pateiktu, kā ir īstenībā. Zatlers nav spējīgs savākt komandu, motivēt cilvēkus, veiksmīgi darboties politikā. Viņš nevada partiju, nav partijas reālais līderis,» uzskata Olšteins. Pēc viņa domām, partijas vadība patiesībā bijusi dažu «pelēko kardinālu» rokās.

Pie šiem kardināliem viņš pieskaita bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Edgaru Rinkēviču, Zatlera padomnieci likumdošanas jautājumos Sandru Sondori-Kukuli un viņas vīru Guntaru Kukulu. «Viņi gribēja, lai Saeimā tiktu ievēlēts aitu bars, kas tikai spaidītu pogas un neprotestētu pret kodola lēmumiem.»

Sondore-Kukule noraida Olšteina apsūdzības. «Olšteins jau no partijas dibināšanas brīža bijis valdē, partijas kodolā. Kā viņš var teikt, ka nav bijis iesaistīts lēmumu pieņemšanā? Uz dokumentiem ir viņa paraksti. Kā jums šķiet, vai viņam pistoli pie deniņiem lika klāt?» Arī pats Zatlers tagad vairs neticot nekam, ko saka Olšteins  cilvēks, kas kādu vienreiz nodevis, to varot izdarīt arī otro un trešo reizi.

Olšteina līdzgaitnieki un kolēģi viņu raksturo kā aktīvu un motivētu cilvēku ar lielām politiskām ambīcijām, tomēr pārmet arī mugurkaula trūkumu un nespēju darboties komandā. «Klāvs ir karjeras cilvēks, kurš par morāli maz domā. Viņam šķiet, ka politikā viss ir atļauts,» spriež kāds Olšteina pazinējs, kurš negribēja atklāt savu vārdu.

Vairāk par Klāvu Olšteinu un viņa manevriem, neilgā laikā pametot divas partijas, lasiet Sestdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Taisnība par acīm!

Vēsturnieks un ekspolitiķis Atis Lejiņš par latviešu Odiseju, Saeimas troksni un par to, kāpēc notiek revolūcijas.

Estonia’s ēnā

1994. gada 1. oktobrī, tātad trīs dienas pēc prāmja Estonia katastrofas, SestDienas smalko aprindu hronika publicēja vienu Klāva Elsberga dzejoli.

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata