Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Angļi klūp pret Basel

Divas reizes UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā Šveices kluba Basel ceļi krustojušies ar angļiem, un šveicieši turpina būt sekmīgāki. Pagājušajā sezonā Basel paņēma četrus punktus no sešiem iespējamajiem pret Mančestras United un neļāva «sarkanajiem velniem» galvenā trenera Aleksa Fergusona pēdējā sezonā iekļūt izslēgšanas spēlēs, bet trešdien E grupas pirmajā kārtā šveicieši izbraukumā ar 2:1 uzvarēja Londonas Chelsea, lai gan cīņas gaitā bija iedzinējos.

Pēc no rokām izlaistās uzvaras nikns bija londoniešu galvenais treneris Žozē Mourinju. «Mēs ļoti daudz strādājam pie aizsardzības standartsituācijām, bet ielaidām vārtus pēc sitiena no zonas, kuru uzmanīja divi spēlētāji, turklāt vēl viens individuāli sedza [Marko] Štrelleru. Trīs spēlētāji pieļāva kļūdas, un mēs par to tikām sodīti.» Ekstravagantais portugālis arī piebilda, ka tas būtu viegli un ērti pēc šāda zaudējuma ierasties preses konferencē un slavēt pretinieku spēlētājus par paveikto, taču tas neesot viņa stilā. Katru zaudējumu viņš uztverot personīgi, jo ir par to atbildīgs.

Trešdienas centrālajā spēlē Itālijas un Vācijas vicečempionu duelī Napoli ar 2:1 mājās pārspēja Dortmundes Borussia, turklāt pagājušās sezonas finālisti tā arī nespēja patstāvīgi raidīt bumbu itāļu vārtos - vienīgo reizi to paveica Napoli pussargs Huans Zuniga. Dortmunde gan mača gaitā tika ievērojami novājināta. Pirmā puslaika kompensācijas laikā tika noraidīts pamatvārtsargs Romāns Veidenfellers, uz tribīnēm tika izraidīts galvenais treneris Jirgens Klops, bet aizsardzības balsts Mats Hummelss pirmā puslaika izskaņā guva savainojumu. Pēc zaudējuma Klops vērsa uzmanību uz šiem trim faktoriem, kas traucēja viņa komandai parādīt visu, uz ko tā spējīga.

Interesanta divcīņa H grupā notika Barselonā, kur ola bija pārāka par vistu. Tas ir, Barcelona uzvarēja Amsterdamas Ajax, no kuras astoņdesmito gadu modeļa aizguva savu spēles stilu. Barselonas smagsvaru par to, kāds tas ir tagad, spēles stila (tiki-taka jeb totālais futbols) ziņā pārvērta nīderlandiešu speciālists Johans Kruifs, kurš sekmīgi strādāja ar Ajax pirms pārcelšanās uz Katalonijas spēcīgāko klubu 1988. gadā. Tur astoņos darba gados viņš izveidoja kluba sistēmu no augšas līdz apakšai, arī slaveno Barcelona jauniešu akadēmiju La Masia, kuras audzēknis ir Lionels Mesi. Viņš šajā spēlē guva trīs vārtus, izšķirot mača likteni.

Interesanti, ka šajā mačā Barcelona bumbas kontrole bija tikai 56% - ārkārtīgi maz komandai, kuras vidējie rādītāji jau vairākas sezonas pēc kārtas ir tuvu 70 procentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

UEFA Čempionu līga
E grupa: Schalke - Steaua 3:0 (Učida 67., Boatengs 78., Drakslers 85.), Chelsea - Basel 1:2 (Oskars 45. - Salahs 71., Štrellers 81.)
F grupa: Marseille - Arsenal 1:2 (J. Ajū (11 m) 90. - Volkots 65., Ramsijs 83.), Napoli - Dortmund 2:1 (Igvains 29., Insigne 67. - Zuniga (s.v.) 87.)
G grupa: Austria - Porto 0:1 (Lučo Gonsaless 55.), Atletico - Zenit 3:1 (Miranda 40., Arda Turans 64., Baptistau 80. - Halks 58.)
H grupa: Milan - Celtic 2:0 (Izagvirre (s.v.) 82., Muntari 86.), Barcelona - Ajax 4:0 (Mesi 22., 55., 75., Pikē 69.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?