Sastāvdaļas: 1,5 glāzes rīsu, 3 glāzes ūdens, 1 glāze apelsīnu sulas, 1 apelsīns, 1 vidējs sīpols, 1 selerijas sakne, 1 ēdamkarote sviesta, 1 ēdamkarote rīvētu apelsīna miziņu, cukurs, sāls.
1. Katliņā uzvāra ūdeni, pieber rīsus un vāra pusgatavus.
2. Apelsīnu nomizo un mīkstumu sīki sagriež, smalki sagriež arī sīpolu un selerijas sakni. Visu apcep uz pannas sviestā.
3. Apceptajiem dārzeņiem pievieno rīsus, cukuru un sāli, pielej apelsīnu sulu un sautē, kamēr rīsi pavisam mīksti un uzsūkuši visu šķidrumu. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētu apelsīna miziņu.