Domājot par Riesling vīniem, parasti prātā nāk Vācijas baltvīni, tomēr izcilus Riesling paraugus varam meklēt arī Elzasas provincē Francijā, Austrijā un arī Austrālijā, kas pagaidām ir vienīgā no Jaunās pasaules, kurai izdevies parādīt cienījamu sniegumu Riesling šarma atvēršanā. Tomēr jāsaka, ka arī Jaunzēlandes klimats ir atbilstošs Riesling vīnogu audzēšanai, tāpēc pamazām parādās ļoti veiksmīgi eksemplāri arī no šīs valsts. Wolf Blass Yellow Label Riesling ir izauklēts Dienvidaustrālijas vīna dārzos. Vīns ir gaiši dzeltenīgs ar nelielu zaļo pustoni. Aromātā jaušami citroni, gatavi āboli un sviestains persiks. Garšā sabalansēts ar zaļu ābolu un laima niansēm. Lielisks ar grilētu tunča steiku, kas pasniegts mango un laima mērcē. Arī cepeškrāsnī pagatavoti vistas spārniņi vieglā citrona marinādē ar pērnā rudens antonovkas ābola šķēlītēm kopā ar šo vīnu jums neliks vilties. Un klasiskā karbonāde ar viegli sutinātiem kāpostiem būs tieši laikā! Augstais skābuma līmenis Riesling baltvīniem nodrošina ilgu mūžu, tāpēc Riesling ir viens no retajiem, ko var uzglabāt ilgāk nekā citu vīnogu šķirņu baltvīnus.
Austrālija nav iedomājama bez Shiraz vīniem. Un parasti tieši ar Shiraz Austrālijas vīni iekaro vīnmīļu garšas kārpiņas un prātus. Tomēr jāatceras, ka Shiraz jeb Syrah dzimtene ir Francija, Ronas ieleja. Austrālija ir šī spēcīgā un pilnmiesīgā vīna otrās mājas. Būtu jāatceras Barosas un Kūnavaras reģioni, jo tieši tur top Austrālijai raksturīgākie širazi.
Brown Brothers vīndarītavas pamatus 1885. gadā ielika Džons Francis Brauns, kad kopā ar tēvu iestādīja pirmos vīnogulājus Austrālijā, Viktorijas reģionā. 1896. gadā viņš atpirka no tēva visus īpašumus un nodibināja uzņēmumu Brown Brothers, jo cerēja, ka viņa trīs brāļi pievienosies vīna darīšanas biznesā. Taču tas nenotika, un viņš uz saviem pleciem iznesa visas grūtības, kas stājās ceļā - gan filoksēru, gan ekonomiskās likstas, kas plosījās tajos laikos Austrālijā. Vēlāk viņa iesākto turpināja dēls Džons Čārlzs Brauns, kurš rūpīgi attīstīja un uzlaboja tēva iesākto. Brown Brothers Shiraz ir izteikti dziļa krāsa, kuru papildina dūmakaini savvaļas ogu un kūpinātas gaļas aromāti. Garšā pikants ar vieglu ozola piesitienu. Lai arī tanīni ir diezgan izteikti, vīns ir sabalansēts un pareizi veidots, kas nebūt nav vienkārši tik karstos klimatiskajos apstākļos. Vīns ir baudāms viens pats, kā arī lieliski papildinās liellopa steiku, jēra cisku rozmarīna marinādē un piparotus grilētus gaļas ēdienus.