Cālis tabakā un grūbas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Cālis tabakā
Sastāvdaļas: 300-600 g smags cālis, garšvielas marinādei: sāls,
pipari, svaigas, sakapātas koriandra (kinzas) lapiņas, saldās
paprikas pulveris vai čili pulveris, ķiploks, augu eļļa
cepšanai
Cāli krūšu daļā pārgriež uz pusēm, apgriež otrādi un
izklāj uz gaļas dēlīša kā grāmatu. Pārklāj ar dvieli un ar gaļas
āmuru viegli izdauza. No abām pusēm apziež ar visām marinādes
garšvielām. Liek uz šķīvja, pārsedz ar pārtikas plēvi un uz nakti
(12 stundām) ievieto ledusskapī. Otrā dienā izvēlas pannu ar
visbiezāko dibenu, ielej eļļu, uzkarsē. Ar atvērumu uz leju liek
cāli pannā. Virsū uzliek šķīvi un uz tā katliņu, kas pilns ar
ūdeni. Katliņš būs slogs, jo recepte paredz cāli cept zem sloga.
Cep uz vidējas uguns apmēram 15 minūtes. Noņem slogu, apgriež cāli
uz otru pusi, atkal uzliek slogu un cep vēl 15 minūtes. Cālis
gatavs!
Grūbu pudiņš ar pesto mērci
Sastāvdaļas 1 porcijai: 200 g vārītu grūbu, 50-70 ml saldā
krējuma, 1 ēd. k. pesto mērces, sauja smalki sarīvēta Parmas siera
(vai kāda cita cietā siera), sāls
Grūbas ūdenī uzbriedina un pēc
tam izvāra mīkstas, pēc garšas pieberot sāli. Izvārītās grūbas
ieber nelielā katliņā, pielej saldo krējumu un liek uz uguns.
Nepārtraukti maisot, uzkarsē, līdz tās piesūcas treknas kā kurkuļi.
Pievieno pesto mērci, izmaisa. Pēc tam pievieno Parmas vai kādu
citu cieto sieru, kas labi kūst, un turpina maisīt. Kad siers
izkusis, grūbas ņem nost no uguns un servē uz šķīvja. Pa virsu vēl
uzkaisa nedaudz sarīvēta siera.
Pašgatavotas šokolādes konfektes
Sastāvdaļas 16 konfektēm: 125 g cepumu, 125 g šokolādes (70%
kakao), 1 ēd. k. ruma, 1 ēd. k. sviesta, 1 ēd. k. kakao pulvera, 16
riekstu, kakao pulveris konfekšu apviļāšanai
Cepumus sasmalcina
blenderī. Šokolādi kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Šokolādi
samaisa ar cepumiem, pievieno rumu, kakao un kārtīgi sajauc. No
šokolādes masas uztaisa plācenīšus, vidū ieliek riekstu un saveļ
bumbiņu. Apviļā konfektes kakao un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Izņem no ledusskapja un vēlreiz apviļā. Līdz pasniegšanai tur
ledusskapī.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri