Modernās ražotnes ir apbruņotas ar nopietnu datortehniku, kura nodrošina vīna rašanās noslēpumu. Vīnu kartes restorānos piedāvā planšetdatoros. Cik nu vairs tālu, kad mākslīgais intelekts bezpersoniski nodegustēs vīnu, piešķirs tam punktus un balles, nosakot, cik labi vai slikti tas padevies. Tomēr labi, ka galavārds vīna baudīšanā pagaidām vēl paliek vīnmīļu ziņā.
2012 Los Tilos Sauvignon Blanc, Centrālā ieleja, Čīle - baltais vīns
Pateicoties pēdējo gadu inovatīvajām vēsmām Čīles vīnu industrijā, tiek pieteikti jauni un pievilcīgi vīndaru darba augļi ar demokrātisku cenu. Gaiši dzelteno Los Tilos toņu paleti lieliski papildina viegla zaļgana nokrāsa. Savaldīgā un reizē rosinošā vīna smaržā izpaužas viegli ābeļziedu toņi, kuri mijas ar rūgtenu greipfrūtu, pamelo un saldskābas cidonijas niansēm. Spirgtajam pirmajam iespaidam pievienojas pilnskanīga un izsmalcināta pilnības sajūta. Lieliskais līdzsvars starp citrusu un minerālu notīm izceļ vīna eleganci. Apvienojumā ar jūras veltēm, kazas sieru, svaigiem salātiem baudījums būs neaizmirstams.
2011 Canepa Novᅢᆳsimo Cabernet Sauvignon, Centrālā ieleja, Čīle - sarkanais vīns
Viens no izciliem vārdiem Čīles vīnu pasaulē ir vīnu darītava Viᅢᄆa Canepa. Itālijas ieceļotājs Hosē Kanepa 1930. gadā Santjago priekšpilsētā savulaik nodibināja savu uzņēmumu un modernizēja Čīles vīnu industriju. Uzņēmums viens no pirmajiem valstī vīnu fermentācijā sāka izmantot nerūsējošā tērauda tvertnes, kontrolējot temperatūru, kā arī ieviesa pneimatiskās preses. Pagājušā gadsimta 40. gados uzņēmums sāka vīnu eksportu uz nozīmīgākiem pasaules tirgiem. Mūsdienās vīna darītavas vīni ir 35 valstīs, arī Latvijā.
Vasara Čīlē ilgst septiņus mēnešus un ir ļoti saulaina. Vīnogas gatavojas ātri, tām ir bagātīgs cukura līmenis un lieliska garšas buķete - potenciāls, kas pārtop vīnā. Centrālā ieleja ir viens no plašākajiem vīna ražošanas reģioniem Čīlē. Vīnogu plantācijas sadalītas vienlīdzīgi starp baltajām un sarkanajām vīnogu šķirnēm. Vīns Novisimo veidots no klasiskām vīnogu šķirnēm - Cabernet Sauvignon un nelielu Carmenere piejaukumu. Vīns nav iepazinis ozolkoka pieskārienu. Brīnišķīgais trio - tumša un bieza violeta krāsa, spēcīgs un piesātināts ar eksotisku garšvielu, kafijas, šokolādes un nogatavojušos ķiršu niansēm bagāts aromāts, maiga un plūstoša garša ar saldu miecvielu pieskaņu, ir kā radīts, lai tas būtu nevainojams partneris uz grila gatavotiem ēdieniem, jo īpaši jēram un liellopam, arī medījumam. Vīns radīs saskaņu ar pikantiem puscietajiem sieriem. Veiksmīgs vīns, lai iepazītu šķirni jaunā izpildījumā.