Ēdienkartē pavasaris un hokejs
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Lionas salāti
Vienai personai: 2 saujas jaunu pieneņlapu, 4 strēmeles
vītinātas cūkas krūtiņas, šķēle formas baltmaizes, cieti vārīta
ola. Mērcei: etiķa un olīveļļas emulsija - parasti 1 daļa etiķa un
3 daļas eļļas, 1 daiviņa ķiploka, pilna tējkarote angļu sinepju
(oriģinālreceptē - Dižonas sinepes), sāls un svaigi malti melnie
pipari.
1. Uz šķīvja uzliek pieneņlapas.
2. Pannā apcep
cūkgaļas strēmeles, pēc tam - mazos kubiņos sagrieztu baltmaizi
krutoniem. Gan gaļu, gan krutonus pārber pieneņlapām.
3. Noloba
un sagriež olu, ieliek to salātos. Oriģinālajā receptē ir bez
čaumalas vārīta ola, kas ir maigāka plūstošā dzeltenuma dēļ. Šo olu
gatavo, pārsitot čaumalu kā cepšanai un saturu lēni ielaižot
mierīgi verdošā nedaudz pasālītā ūdenī. Tad ar putu karoti izvārīto
olu izņem un ieliek pieneņlapās.
4. Sagatavo mērci: saspiež
ķiploka daiviņu, pielej baltvīna etiķi un olīveļļu, pieliek
sinepes, sāli un piparus pēc garšas un ar dakšiņu sakuļ. Kā jau
emulsija, mērce visai ātri sadalās sastāvdaļās, ja ilgāk pastāv.
Tāpēc to vēlams sakult un uzliet tieši pirms pasniegšanas.
Panētās siera standziņas
Sastāvdaļas: mocarella (vai kāds cits labi kūstošs siers),
Parmas (vai cita parasta) šķiņķa šķēles, milti un rīvmaize
panēšanai, 1 ola
1. Mocarellas sieru sagriež mazā pirkstiņa
platuma stienīšos.
2. Sieram aptin vītinātu prosciutto
šķiņķi (var izmantot arī parastu šķēlēs sagrieztu šķiņķīti) un panē
miltos, pēc tam olā un tad rīvmaizē. Vēlreiz iemērc olā un tad
atkal rīvmaizē. Dubultais panējums nepieciešams, lai siers cepoties
neplūst ārā.
3. Panētās siera - šķiņķa standziņas liek katlā
uzkarsētā eļļā vārīties. Vāra, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
Spinātu piena zupa
3 personām vajag: 500 g spinātu, viens sīpols, puslitrs piena,
trīs cieti vārītas olas, pētersīļu zaļumi, svaigi malti melnie
pipari, pēc vēlēšanās - nedaudz svaigi sarīvēta cietā siera,
piemēram, Parmas siera
1. Pārlasa, nomazgā un sagriež strēmelēs
spinātus; sīki sakapā nolobītu sīpolu.
2. Spinātus un sīpolu
vāra
5-6 minūtes nelielā daudzumā ūdens, tad pielej pienu un
uzkarsē, bet neuzvāra.
3. Cieti vārītās olas noloba, sakapā un
sajauc ar sakapātiem pētersīļiem un svaigi maltiem melnajiem
pipariem.
4. Zupu salej bļodiņās, pieber olu un pētersīļu zaļumu
maisījumu. Ja vēlas, var piebērt arī nedaudz svaigi rīvēta cietā
siera.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri