Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Eiropas Savienības naudas kavēšanās nemainīs ceļu remontu plānus

Aizkavēšanās, kas saistīta ar Eiropas Savienības (ES) daudzgadu finanšu ietvara apstiprināšanu, tomēr neietekmēs autoceļu infrastruktūras sakārtošanas projektu īstenošanu 2014. gadā, prognozē Satiksmes ministrija (SM). Diena jau vēstīja, ka Latvijai 2014. gadā draud rasties finansējuma pārrāvums no ES fondiem, un saskaņā ar Eiropas Parlamenta deputāta Ivara Godmaņa prognozēm Latvija ES naudu varētu saņemt agrākais 2014.

gada novembrī. Nākamgad valsts paredzējusi uz savu risku autoceļu infrastruktūrai tērēt aptuveni 40 miljonus latu. Savukārt uzņēmums Latvijas valsts ceļi (LVC) iepriekš publiskojis plānus, saskaņā ar kuriem 2014. gadā no ES budžeta ceļu būvei bija paredzējis 88 miljonu latu finansējumu.

SM apstiprina, ka apjomīgā 48 miljonu latu starpība starp LVC prognozēm un valsts budžeta plānoto finansējumu nenozīmē to, ka ceļu atjaunošanas apjomi 2014. gadā tiks samazināti. «Jāņem vērā, ka 2014. gadā joprojām turpinās esošā ES plānošanas perioda, kas ilgst no 2007. līdz 2013. gadam, ietvaros sākto projektu īstenošana, kā arī paredzētas jaunu projektu atlases un īstenošana par esošo projektu ietvaros atlikušo ES fondu finansējumu,» paskaidroja SM pārstāve Elīna Balgalve. Viņa norādīja, ka kopējais ES fondu finansējums no iepriekšējā plānošanas perioda sasniegs aptuveni 58 miljonus latu.

Arī LVC komunikācijas daļas speciāliste Ieva Niedra norāda, ka, ņemot vērā papildu līdzekļu rezervēšanu valsts budžetā, uzņēmumam autoceļu rekonstrukcijas darbus pārplānot nenāksies. Pēc LVC sniegtās informācijas, no nākamā gada 2. ceturkšņa tiks sākti vai turpināti valsts galveno autoceļu Rīga-Ventspils, Rīga-Liepāja, Inčukalns-Valka, ka arī Jēkabpils-Terehova rekonstrukcijas darbi, un kopumā šajā posmā plānots rekonstruēt 80,5 kilometrus autoceļu.

Savukārt gada otrajā pusē paredzēts sākt arī Rīgas-Ainažu un Grebņevas-Medumu autoceļu rekonstrukciju posmos ar kopējo garumu 113,8 kilometri. Papildus tam ir plānots veikt Rīgas-Grenctāles un Rīgas-Ainažu autoceļu mazāk darbietilpīgo ceļa seguma atjaunošanu un pastiprināšanu vairākos posmos ar kopējo garumu 41,65 kilometri.

Turpretim reģionos 2014. gadā paredzēta Tukuma-Auces-Lietuvas robežas autoceļa, Vecumnieku-Subates autoceļa, kā arī kritiskā stāvoklī esošā Vecpiebalgas-Madonas un Līgatnes-Nītaures autoceļa rekonstrukcija. Kopumā iecerēts rekonstruēt 46,92 kilometrus šo ceļu asfalta klājuma. Papildus tam līdzekļi 2014. gadā sasniegs arī grantētos autoceļus Krāslava-Preiļi- Madona, Valka-Rūjiena, kā arī Tukums-Kuldīga. No šiem ceļiem plānots rekonstruēt aptuveni 41 kilometru.

Ceļu būvnieki redz satiksmes ministra un arī valdības rūpes par situāciju nozarē 2014. gadā, taču arī apzinās, ka iespējami dažādi notikumu pavērsieni gan ar ES līdzekļiem, gan ar SM ieplānoto administratīvo struktūru reorganizācijas un funkciju pārdales procesiem, uzsver biedrības Latvijas ceļu būvētājs izpilddirektors Zigmārs Brunavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?