Gatavojiet, gaidot Pirmo Adventi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Našķis ziemas vakariem
Sastāvdaļas 2 porcijām: 75 g kuskusa, 2,5 ēd. k. auzu pārslu,
100 ml piena, 1 skābs ābols, 2 tējk. kanēļa, 4 tējk. medus, 1
ola
1. Kuskusu pārlej ar pienu un uzbriedina.
2. Kad kuskuss
uzbriedis, tam pievieno rīvētu ābolu, kanēli un auzu pārslas.
3.
Olu sakuļ ar medu un pievieno kuskusa masai. Visu samaisa.
4.
Liek cepamajos trauciņos vai papīra kēksa formiņās.
5. Liek
uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 25 minūtes.
6.
Ēd siltu vai aukstu. Gards ar saldējumu!
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 8 personām: 500 g saldētu pupiņu pākšu, 250 g labi
kūstoša siera, 100 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. tomātu pastas, 1 ola,
5 saulē kaltēti tomāti, sauja melno olīvu, 1 paprika (lai krāsaināk
- 1/2 dzeltenas, 1/2 sarkanas), 2 nelieli sīpoli, 2 ķiploka
daiviņas, 50-100 g plānās šķēlēs sagrieztas salami vai čorizo,
sāls, eļļa apcepšanai
1. Saldētas pupiņas ieber cepamtraukā un
noliek malā - lai atlaidinās, kamēr tiek sagatavotas pārējās
sastāvdaļas.
2. Papriku sagriež gabaliņos, sīpolus ripiņās,
ķiploku smalki sakapā, pievieno sāli un uz pannas nedaudz (2-3
min.) apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un paprika mīksta, bet
ne līdz galam izcepusies.
3. Sieru sarīvē uz vidēji rupjas
rīves. Divas dāsnas saujas noliek malā, bet pārējo sajauc ar saldo
krējumu, olu un tomātu pastu, pieber sāli.
4. Daļu siera un
saldā krējuma maisījuma pārlej pupiņām, tad virsū liek apceptos
sīpolus, papriku, desu ripiņas, sagrieztus saulē kaltētos tomātus,
pārkaisa ar olīvām un pārlej atlikušo siera un saldā krējuma
masu.
5. Cepamtrauku pārsedz ar foliju, liek cepeškrāsnī un cep
180-200 grādos apmēram 40 min.
6. Tad foliju noņem, sacepumu
pārkaisa ar iepriekš malā nolikto sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī
un cep vēl apmēram 15-20 min.
7. Pasniedz uzreiz karstu.
3. Kamēr kūka atdziest, samaisa krēmsieru ar krēju
Sastāvdaļas 16 porcijām: 1 vidējs apelsīns, 150 g rozīņu (var
aizstāt ar valriekstiem vai dzērvenēm), 130 ml augu eļļas, 240 g
kviešu miltu, 3 tējk. cepampulvera, strīķētas, 1 tējk. malta
kanēļa, 140 g tumšā muskavado cukura, 2 olas, aptuveni 300 g smalki
rīvētu burkānu (aptuveni 400 g nerīvētā formā; krēmam: 150 g svaigā
krēmsiera, 100 g skāba krējuma, 3 ēd. k. pūdercukura, 1/2 tējk.
smalki rīvētas apelsīna miziņas, 1 tējk. citrona sulas
1.
Uzkarsē krāsni līdz 160 C. Smalki sarīvē apelsīna mizu un izspiež
tā sulu. Aplej rozīnes ar sulu, iemaisa tur rīvēto miziņu un ļauj
mirkt, kamēr gatavo mīklu.
2. Viegli ieeļļo veidni (parasti
izmanto četrkantīgu, bet tikpat labi var lietot apaļo kūku veidni
ar noņemamām malām). Samaisa miltus ar cepampulveri un
kanēli.
2. Vienai no olām atdala dzeltenumu no baltuma. Baltumu
liek mazā trauciņā, bet dzeltenumu lielā. Atlikušo olu iesit pie
dzeltenuma un pieber klāt cukuru. Ar mikseri puto, kamēr biezs un
putains. Lēnām lej iekšā eļļu un turpina putot lēnā ātrumā, kamēr
masa kļūst viendabīga.
3. Ar silikona lāpstiņu iemaisa miltus.
Mīklā iemaisa rīvētos burkānus un rozīnes ar visu šķidrumu. Šķipsnu
cepampulvera pieliek klāt olu baltumam un saputo to mīkstās putās,
pēc tam uzmanīgi iemaisa kūkas mīklā (nepārmaisot). Masu liek iekšā
formā. Cep vienu stundu, kamēr pacēlusies, un gatavību pārbauda ar
koka irbulīti - iedur to kūkas vidū, un, ja tas, izņemts ārā, ir
sauss, tad kūka ir gatava.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri