Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Horoskopi

Tik daudz dažādu pasākumu, un visur gribas pagūt! Tāda sajūta pārņēma šovasar… Un gribas arī palaiskoties tāpat vien, gribas kādā pārgājienā vai vienkārši ogot, sēņot. Re, klāt augusts, un pesimisti, steidzoties laikam pa priekšu, jau sāk gausties, ka rudens klāt.

Vasaras gaitā biju vairākos festivālos, tajā skaitā vienā nelielā alternatīvā pasākumā Lietuvā, meža dziļumā aptuveni 50 kilometru no Viļņas, un vienā plašā pasākumā, kas svinēja jau 10 gadu pastāvēšanas jubileju, tātad jādomā, ka šajos gados pieredze un prakse, kā organizēt visu efektīvi, racionāli un ērti, apgūta. Bet ne jau tikai mūzika, ēdieni, dzērieni un kur pasēdēt ir galvenais, kas būtu jāpiedāvā festivālam. Mēs gribam skaisti atpūsties, baudīt skaistu mūziku, mākslu skaistā vidē, un arvien vairāk kā mārketinga elements pasākumu pieteikumos figurē jēdziens «daba», tiek uzsvērts draudzīgums videi, bērniem un ģimenēm, patversmju sunīšiem un citiem piemīlīgiem radījumiem.

Tomēr, apmeklējot festivālu vai vienkārši koncertu, mēs lielākoties domājam par savām ērtībām, paļaujoties, ka par pārējo būs padomājuši organizatori. Taču piedāvājums ir tāds kā pieprasījums, un arī tad, ja pasākuma rīkotājs ir centies savu iespēju robežās būt videi draudzīgs, viņš to nevarēs realizēt, ja apmeklētājiem būs vienalga, ko viņi atstāj aiz sevis. Labi, konkrētajā teritorijā darbinieki savāks nomestos atkritumus, bet tas, ka cilvēks atstāj savu plastmasas glāzi zālē, nespējot to aiznest līdz dažus metrus attālajai atkritumu kastei, tomēr liecina par šī cilvēka prāta spējām un attieksmi pret dzīvi un apkārtējo vidi kopumā.

Pērnā gada nogalē biedrība homo ecos: rīkoja semināru par videi draudzīgu pasākumu organizēšanu, un tajā piedalījās arī Latvijas lielāko festivālu un pasākumu rīkotāju pārstāvji - gan uzklausot, gan daloties pieredzē. Vadlīnijas ir apkoptas un pieejamas grāmatiņā, gan arī biedrības interneta vietnē www.homoecos.lv. Lai gadu no gada nekāptu uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem, pasākumu organizatoriem ir vērts laiku pa laikam tur ielūkoties - atradīsiet daudz vērtīgu padomu un ideju, atsvaidzināsiet jau zināmās. Starp citu, videi draudzīgs pasākums lielākoties ir arī budžetam draudzīgs un ekoloģiski bieži jo bieži iet roku rokā ar ekonomiski. Vismaz ilgtermiņā!

Izlasīt, kā atpūsties un dzīvot videi draudzīgi, noder ne tikai masu pasākumu rīkotājiem, jo padomi noder arī tad, ja rīkojat dārza ballīti vai pikniku pie dabas vai ejat pārgājienā. Augusta sākums mūs lutina ar lieliem lietiem, bet šīs nedēļas nogalē debesis skaidrošoties un mēs varēšot baudīt kādu citu - zvaigžņu lietu, kas viskrāšņākais būs tieši naktī no sestdienas uz svētdienu, tāpēc jāiet ārā!

Ja negribas organizēties pašiem, iesaku pievienoties kādam pārgājienam, ko rīko pieredzējuši dabas draugi. No 12. līdz 14. notiks ekspedīcija Brīnumzieds, kurai iespējams vēl pieteikties www.gandrs.lv. Runājot par zvaigžņu vērošanu, organizatori sola, ka ekspedīcijas otrās dienas vakarā, miljons zvaigžņu prožektoriem izgaismots, izskanēs īpašs Kārļa Kazāka koncerts, kas ļaus saplūst ar dabu un smelties spēku nākamās dienas finišam. Ekspedīcija notiks Kurzemē, Ventspils apkārtnē netālu no Irbenes radioteleskopa.

Ja uzdevumi un sacensību gars nevilina, zvaigžņotus vakarus vēl var pagūt baudīt pie jūras, pievienojoties Mana jūra finišam Vidzemes pusē. Ekspedīcija noslēgsies 14. augustā Ainažos, un vērts pievienoties kaut uz pēdējām pāris dienām, izstaigājot gleznaino randu pļavu piekrasti un, runājot par mūsu ietekmi uz vidi, savām acīm pārliecināties, ko cilvēka dzīvesveids un ikdienas izvēles tai dara…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?