Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Horoskopi

Lāzerterapija veselības un skaistuma uzlabošanai pasaulē un arī Latvijā nav nekāds jaunums, un kurš gan nezina par tās izmantošanu ķirurģijā, kosmetoloģijā, kā arī lai atbrīvotos no nevēlama apmatojuma, likvidētu kaitīgus ādas veidojumus un tā tālāk. Samērā jauns medicīniskais virziens, ko attīsta pasaules vadošie lāzertehnoloģiju ražotāji, ir intīmā lāzerterapija. Šīs procedūras pāris gadu pieejamas arī Latvijā un arvien tiek uzlabotas tehnoloģijas, lai terapiju padarītu efektīvāku, stāsta Veselības centra 4 un Capital Clinic Riga ginekoloģe Ilona Kampara.

Jaunums - intīmā lāzerterapija

Ja kādreiz daudzas sievietes savu problēmu risināšanai meklēja intīmās plastikas ķirurgu palīdzību, tad lāzerterapijas metode ir nesalīdzināmi saudzīgāka un daudzkārt lētāka nekā plastiskā ķirurģija. Turklāt jaunākā DEKA frakcionētā CO2 lāzeriekārta ļauj pacientēm saņemt plašāku mūsdienīgo procedūru klāstu. To var lietot ne tikai dzimumorgānu ārējā izskata uzlabošanai (mazo kaunuma lūpu ādas un starpenes ādas involutīvas izmaiņas, anoģenitālās zonas pigmentācija, pēcdzemdību rētas u. c.) un funkcionālo uzdevumu risināšanai, bet arī dažādu ginekoloģisku un uroloģisku problēmu novēršanai. Šo CO2 lāzera metodi MonaLisa Touch® iesaka arī sievietēm pēc krūts vēža terapijas jebkurā vecumā utt.

Līdz šim Latvijā pieejamās lāzermetodes tika adresētas reproduktīvā vecuma sievietēm, bet šobrīd pacientu loku iespējams paplašināt, piedāvājot intīmproblēmu risinājumu arī sievietēm, iestājoties menopauzei. Menopauzes laikā bieži novērojama traucēta saistaudu vielmaiņa un kolagēna sintēze, pietiekamas fiziskās slodzes, arī seksa trūkums, asinsvadu patoloģijas, paaugstināts asinsspiediens, mikroelementu deficīts u. c.

Bieži lāzerprocedūru uzskata par alternatīvu hormonaizvietojošajai terapijai (HAT). Šīs procedūras novērš intīmās zonas problēmas ilgtermiņā - jau pēc vienas līdz četrām procedūrām rezultāts saglabājas apmēram pusotru gadu.

Intīmās veselības problēmas mēdz rasties arī sievietēm pēcdzemdību periodā, it sevišķi, ja dzimuši vairāki bērni vai mazulis bijis liels. Ķirurģiska iejaukšanās nepieciešama smagākos gadījumos, kad jau ir tā saucamais maksts noslīdējums un nopietnas, ar to saistītas urīna nesaturēšanas problēmas. Tomēr lāzerterapija ir labs risinājums, lai sekmīgi novērstu 1. un 2. pakāpes noslīdējumus, turklāt ir svarīgi to veikt sākuma stadijā, lai vēlāk izvairītos no operatīvas iejaukšanās. Vēlīnākās stadijās lāzers var jūtami stiprināt maksts sienas, bet nevajadzētu cerēt uz ilgnoturīgu efektu, jo lāzers nav brīnumnūjiņa, kas spēj pilnībā atjaunot maksti.

Nesāpīga un droša metode

Lāzerprocedūras veic dienas stacionārā, un uzreiz pēc procedūras sieviete var atgriezties ierastajā ikdienas dzīvē. Piemēram, pēc MonaLisa Touch procedūras sieviete arī dzimumdzīvi var atsākt jau pēc 48 stundām. Jaunākās paaudzes lāzera iespējas ļauj ārstam regulēt un kontrolēt lāzera iedarbības intensitāti. Tiek izslēgti jebkuri negatīvi momenti, nodrošināta drošība, veicot ārstēšanas manipulācijas. Lāzerprocedūrām nav blakņu, procedūra ir ātra (aizņem mazāk laika nekā onkocitoloģiskās uztriepes paņemšana). Tā veicama bez anestēzijas, jo ir nesāpīga (bez audu griezieniem, asiņošanas, šuvēm). Tās laikā var izjust nelielu siltumu (dažas izjūt pat labsajūtu). Procedūrai nav vecuma ierobežojumu, un pēc tās nav jālieto nekādi medikamenti (antibiotikas, atsāpinošie preparāti u. c.).

Pietiek ar pāris procedūrām

Ilona Kampara novērojusi, ka jau pēc pirmās manipulācijas pacientes sajūt atšķirību - urīna nesaturēšana un maksts sausuma sajūta ir mazinājusies vismaz par 70-95%. Pacientes, kurām bijis maksts kanāla atslābums un noslīdējums, pēc procedūras uzsver dzimumdzīves kvalitātes būtisku uzlabošanos. Ilgnoturīgam rezultātam nepieciešamas divas līdz četras procedūras. Pirmajā tiek iekustināts atjaunošanās process, otrajā reizē - pēc trim četrām nedēļām - tiek nostiprināts iegūtais efekts. Jūtams uzlabojums ir vērojams turpmāko sešu mēnešu laikā, un rezultāts saglabājas apmēram pusotru gadu.

Lāzerprocedūras drīkst veikt tikai veselām sievietēm. Lai noteiktu atbilstību veicamajai procedūrai, pirms procedūras jāveic pilna ginekoloģiskā apskate un ultrasonogrāfija. Lāzerprocedūras neveic, ja ir seksuāli transmisīvās slimības, onkoloģiskas problēmas, HIV, hepatīts, ginekoloģiskas problēmas, autoimūnas slimības, akūta vīrusu infekcija, akūtas un hroniskas ādas slimības, smagas formas alerģija, asinsrites traucējumi, kā arī saistaudu slimības, piemēram, pastiprināta rētu veidošanās u. tml. Procedūras neveic arī grūtniecības periodā. Šķērslis procedūru veikšanai nav ne hormonālās kontracepcijas lietošana, ne bērniņa barošana ar krūti, ne smēķēšana, ne palielināts svars vai iekšķīgas slimības, jo procedūra ir lokāla, tai nav sistēmiskas ietekmes uz citām jomām. Jebkurā gadījumā vispirms notiek ginekologa konsultācija, lai izsvērtu visus par un pret.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?