Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Izplānotā kombinācija

Priekšplānā virzīja citu, bet beigās uz tribīnes kāpa «smagsvars», kuram bija pa spēkam gāzt teju divas desmitgades valdījušu vadītāju. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) gadskārtējā kongresā atstādināja iepriekšējo valdi un tās priekšsēdētāju Kirovu Lipmanu. Par jauno LHF prezidentu ievēlēja a/s Latvijas gāze valdes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti.

Sākotnēji figurēja divas personas - Lipmans un uzņēmējs Viesturs Koziols -, kas savā starpā cīnīsies par LHF prezidenta krēslu. Sapratis, ka nesavāks nepieciešamās balsis, Koziols ticies ar a/s Dinamo Rīga vadību. Tad arī dzimusi ideja uz federācijas prezidenta amatu virzīt Kalvīti. Pēc kongresa Koziols neslēpa, ka ideja par Kalvīti kā LHF prezidentu nākusi no a/s Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja Jura Savicka. Bijušais Latvijas premjerministrs Kalvītis joprojām ir Dinamo Rīga akcionārs un pirms Gunta Ulmaņa bija valdes priekšsēdētājs. Kalvītis LHF kongresā ieradās piecpadsmit minūšu pirms balsošanas. Tas bija liels pārsteigums Lipmanam. Kongresa laikā Kirovs sacīja, ka Kalvītis izteicies, ka pats negribot būt par priekšsēdētāju. Neviens no LHF biedriem Lipmana kandidatūru neizvirzīja prezidenta amatam. Par Kalvīti nobalsoja astoņpadsmit, divi bija pret, un viens atturējās. Pēc rūpīgi izplānotas kombinācijas varas maiņa Latvijas hokeja vadībā bija notikusi.

«Redzot, ka šobrīd hokeja sabiedrība ir saplēsusies, ir konflikti, nespēja rast kompromisu, lēmumos ir pārāk daudz autoritārisma, piekritu uzaicinājumam kļūt par LHF prezidentu,» pēc Kalvīša teiktā var noprast, ka viens no viņa pirmajiem risināmajiem uzdevumiem būs centieni konsolidēt hokeja sabiedrību un ieviest lielāku demokrātiju. «Tā ir dāvana Latvijas hokeja sabiedrībai, par ko man ir liels prieks,» tā Koziols komentēja Kalvīša ievēlēšanu.

Kalvītis LHF valdei izvirzīja Valentīnu Bļugeru, Ralfu Bukartu, Viesturu Koziolu, Edgaru Jansonu, Armandu Šteinbergu un Māri Martinsonu. No iepriekšējās valdes darbu turpinās divi - jurists Bļugers un hokeja kluba Mogo prezidents Martinsons. Klāt nākuši Koziols, HK Sāga vadītājs un Daugavas ledus halles apsaimniekotājs Bukarts, uzņēmējs Jansons un Dinamo Rīga padomes priekšsēdētāja padomnieks Šteinbergs. Par LHF valdes locekļu kandidātiem izvēlēti Oļegs Sorokins, Edgars Buncis un Jānis Kaverskis.

Amatu sadalījums norāda uz Dinamo Rīga pieaugošo ietekmi Latvijas hokejā. Kalvītis sola, ka ar jauno LHF valdi negrasoties būvēt jaunu sistēmu, bet gan sakārtot pastāvošo. Jaunais LHF prezidents savā runā norādīja uz, viņaprāt, nesakārtoto sistēmu. «Tādas valstis kā Dānija un Norvēģija, kas mums agrāk vispār nebija pretinieki, tagad mūs apspēlē. Ir pēdējais brīdis sakārtot Latvijas hokeja sistēmu, lai mums augtu talantīga jaunatne un profesionāli treneri un mēs spēlētu mūsdienīgu hokeju.

Kongresam reģistrējās trīsdesmit astoņi no 41 LHF biedra, bet tikai deviņpadsmit (!) bija balsstiesības. Apstiprināja gan divus jaunos biedrus - biedrību Hokejs priekam un Latvijas Inline hokeja centru, kuri ieguva balsstiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas Hokeja federācijas prezidenti
1992-1994 Vilnis Burtnieks
1994-1995 Kirovs Lipmans
1995-1998 Uģis Magonis
1998-2016 Kirovs Lipmans
Kopš 07.10.2016. Aigars Kalvītis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?