Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jāmeklē attīstības iespējas

Nepārdzīvot par neveiksmi Igaunijā un domāt par pašreizējā komandas modeļa attīstīšanu aicina Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenais treneris Raimonds Vilde. «Ir jāmeklē, kur iegūt šo atbildīgo spēļu pieredzi, kā nopietnā līmenī trenēties visa gada garumā, kā profesionālajā sportā noturēt talantīgos jaunos spēlētājus,» virkni problēmjautājumu uzskaita treneris. Latvijas Volejbola federācijas (LVS) ģenerālsekretārs Ainārs Dakša norādīja, ka organizācijas vadība domā par to, kā rast iespēju un finansiālo pamatu dalībai Eiropas līgā.

Vilde atzina, ka zaudējums Igaunijai, lai gan sāpīgs, bija likumsakarīgs. «Igauņi ir meistarīgāki, pieredzējušāki, viņu sastāvs ir vienmērīgs, bez lieliem robiem.» Treneris norādīja, ka kaimiņvalsts komanda ir spēcīgāka arī par Slovākiju, kurai latvieši piekāpās cīņā par ceļazīmi otrajā kvalifikācijas kārtā. «Spēlētājiem par šajā ciklā paveikto nav iemesla pārmest. Puiši labi pastrādāja, progresēja un ieguva labu pieredzi. Jā, nobeigums nebija tāds, uz kādu cerējām, taču spēlētāji darīja, ko varēja. Novēlēju visiem labu sezonu klubos un cītīgi strādāt pie savām vājajām vietām, lai nākamgad atgrieztos vēl labāki.» Arī Dakša uzsvēra, ka kvalifikācijas cikls bijis veiksmīgs, jo pat pēc komandas atjaunināšanas izdevies otro reizi pēc kārtas sasniegt kvalifikācijas izšķirošo spēli. «Tas, ka vēlreiz sasniedzām izšķirošo spēli, parāda, ka strādājam pareizā virzienā, jo vēl dažus gadus iepriekš šim mērķim nebijām pat tuvumā. Jāmeklē, kā uzlabot tās nianses, kuru dēļ vēl netiekam uz finālturnīru,» Dakša šo kvalifikācijas ciklu vērtēja kā labāko kopš 1995. gada, kad komanda līdz šim vienīgo reizi tika finālturnīrā.

Kā labāko variantu spēlētājiem iegūt augsta līmeņa spēļu praksi un iespēju profesionāli trenēties arī vasarā treneris Vilde redz dalību Eiropas līgā. «Tas būtu loģisks nākamais solītis, taču prasa savu finansējumu. Jebkurā gadījumā ir jāmeklē, kur iegūt oficiālu spēļu pieredzi, jo ne jau pārbaudes spēlēs tādu iegūsim,» norādīja treneris. LVS ģenerālsekretārs Dakša atklāj, ka izmaksas dalībai Eiropas līgā variē atkarībā no izspēles formāta un pieteikto dalībnieku ģeogrāfiskā stāvokļa. Viņš lēš, ka aptuvenās izmaksas varētu būt ap simt līdz simt piecdesmit tūkstošiem eiro. Igaunija šajā turnīrā spēlē regulāri, turklāt šovasar izcīnīja pirmo vietu un nomērķējuši uz spēcīgāko Pasaules līgu.

Treneris Vilde arī uzsvēra to, cik svarīgi, lai izlases spēlētāji nonāktu spēcīgos un profesionālos klubos, jo ne jau izlases treniņnometnē tiek slīpēta meistarība: «Svarīgs ir nopietns darbs visas sezonas garumā. Latvijā diemžēl to šobrīd nevaram nodrošināt, jo mums ir amatieru čempionāts, kamēr tie paši igauņi savos klubos trenējas profesionāli. Mums jau puse komandas šosezon tur spēlēs.» Treneris aicināja nepaļauties uz to, ka pēc finālturnīra paplašināšanas tikt uz Eiropas čempionātu būs vienkāršāk. «Jāaug arī pašiem, jo ne jau mēs vienīgie strādājam un domājam, kā uz turieni tikt. Ja nemeklēsim attīstības iespējas, konkurenti ātri mūs apsteigs.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

2017. gada Eiropas čempionāta dalībnieki
Polija (mājinieki), Francija, Slovēnija, Itālija, Bulgārija, Krievija, Serbija (kvalificējās iepriekšējā EČ), Vācija, Somija, Beļģija, Slovākija, Nīderlande, Čehija (2. kvalifikācijas kārtas uzvarētāji), Spānija, Igaunija, Turcija (3. kvalifikācijas kārtas uzvarētāji)
Latvijas izlase kvalifikācijā
D grupas sabraukums Slovākijā
3-0 (25:19, 25:21, 25:19) pret Horvātiju
0-3 (25:27, 21:25, 21:25) pret Slovākiju
3-1 (25:18, 20:25, 25:20, 25:19) pret Izraēlu
D grupas sabraukums Horvātijā
3-1 (25:17, 25:22, 17:25, 25:22) pret Slovākiju
3-0 (25:15, 25:18, 25:23) pret Izraēlu
3-1 (25:23, 20:25, 25:14, 27:25) pret Horvātiju
Trešā kvalifikācijas kārta
2-3 (17:25, 25:16, 19:25, 25:22, 12:15) pret Igauniju
0-3 (20:25, 19:25, 16:25) pret Igauniju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?