Kā apēst kabaču ražu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Laša fileja ar kabacīšiem
Sastāvdaļas 2 personām: 170 g laša filejas, 35 g citrona, 2 ēd.
k. olīveļļas, 30 g sviesta, 150 g kabaču, 1 tomāts (bez miziņas, ar
izņemtām sēklām), 1 daiviņa ķiploka, sāls, pipari pēc
garšas
1. Laša fileju apsāla un piparo, aprasina ar citronu
sulu, liek cepties karstā eļļā un cep, līdz tā gatava.
2.
Kabačus griež vienādos gabaliņos.
3. Uz pannas olīveļļas un
sviesta maisījumā apcep smalki kapātu ķiploku, liek klāt kabačus un
maisot karsē pāris minūtes. Kabačiem jābūt gataviem, bet tiem
nevajadzētu jukt ārā.
4. Beigās pieliek gabaliņos sagrieztu
tomātu.
5. Visu kārto uz šķīvja un pasniedz.
Kabaču krēmzupa 5. Krēmzupu lej šķīvī, liellopa s
Sastāvdaļas 2-3 personām: 50 g sīpolu, 2 daiviņas ķiploka, 25 g
sviesta, 2 ēd. k. augu eļļas, 200 g kabaču, 100 ml vistas buljona,
100 ml saldā krējuma, 60 g zaļo zirnīšu, sāls, pipari pēc garšas,
50 g liellopa vai cūkgaļas filejas, šķipsna sezama sēklu
1.
Sīpolus un ķiplokus notīra, sagriež un cep augu eļļas un sviesta
maisījumā.
2. Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno sagrieztus
kabačus, nedaudz apcep, lej virsū buljonu un saldo krējumu,
pievieno zaļos zirnīšus, vāra uz mazas uguns, līdz dārzeņi mīksti,
pievieno garšvielas.
3. Visu samaļ ar blenderi, izberž caur
sietu.
4. Liellopa fileju sagriež nelielos salmiņos, apcep uz
karstas pannas.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 4 personām: 500 g kabaču, 2,5 ēd. k. olīveļļas, 80 g
liellopa gaļas, 100 g gaileņu, 80 ml saldā krējuma, 30 g paprikas,
30 g baklažānu, 1 neliels sīpols, sāls, pipari pēc garšas, 2
daiviņas ķiploka, 25 g cietā siera, ķirštomātiņi
dekorēšanai
1. Kabačus sagriež vienāda biezuma gabalos, un
izgrebj tiem vidu, uzber sāli, piparus un apsmidzina ar
olīveļļu.
2. Kabačus liek karstā cepeškrāsnī 180 grādos uz 3-4
minūtēm, lai liekais mitrums iztvaiko, tad izņem no krāsns un
atliek malā, lai atdziest.
3. Liellopa fileju smalki sakapā ar
nazi, apcep uz ļoti karstas pannas, pievieno garšvielas un pavisam
nedaudz saldā krējuma, ļauj tam sabiezēt, liek malā, lai
dziest.
4. Gailenes pārlasa, ja nepieciešams, notīra un apcep
karstā eļļā, pievieno garšvielas un atlikušo saldo krējumu. Kad tas
sabiezē, liek malā, lai dziest.
5. Apcep sīpolus un ķiplokus,
pievieno tomātus savā sulā un vāra, līdz mērce sabiezē, pievieno
garšvielas, sablendē un izberž caur sietu.
6. Sagriež kubiņos
papriku, cukīni, baklažānu, sīpolu un cep olīveļļā. Kad dārzeņi
mīksti, pievieno nedaudz iepriekš sagatavoto tomātu mērci un maisot
karsē, līdz mērce sabiezē.
7. Pildījumu liek izgrebtajos
kabačos, pārber ar sieru un liek cepties krāsnī 180 grādos 10-15
minūšu.
8. Pasniedz ar tomātu mērci, vēlreiz pārkaisa ar sieru
un rotā ar ķiršu tomātiņiem.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri