Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kļūdu spēlē neizšķirts

Sodu par pašu kļūdām izlīdzināja, izmantojot pretinieku disciplīnas pārkāpumus. Trešdien SMScredit.lv virslīgas 12. kārtas centrālajā spēlē Kurzemes derbijā Ventspils futbolisti savā laukumā prata divreiz atspēlēties pret Liepājas metalurgu ar 11 metru soda sitieniem un izraut pret sev neērto pretinieku vismaz punktu - 2:2.

Kārtējo Kurzemes derbiju ar nepacietību gaidīja futbola līdzjutēji, bet Ventspils nometnē droši vien bija vēlme, lai spēle būtu vēlāk. Viena no «dzeltenzilo» līderiem Jurija Žigajeva dalība spēlē bija zem jautājuma zīmes līdz pat spēles dienai, un tikai dažas stundas pirms mača sākuma Latvijas izlases pussargs tvītoja, ka šoreiz Kurzemes derbijs diemžēl notiks bez viņa līdzdalības.

Viņa pozīcijā pirmo reizi šosezon Ventspils sākumsastāvā devās Oļegs Žatkins. Reaktīvais kreilis varēja izvirzīt vadībā mājiniekus ar pirmo pieskārienu spēlē, kad mača pirmajā minūtē bumba veiksmīgi atlēca viņam pa sitienam, bet Žatkina spēcīgo sitienu neitralizēja viesu vārtsargs Pāvels Doroševs.

Neiesit tu - iesit tev. Mača 12. minūtē metalurgi izmantoja mājinieku kļūdu un Roberts Savaļnieks ar ne pārāk veiklu sitienu pārspēja mājinieku vārtsargu Vitāliju Meļņičenko.

Ventspils pirmo vārtu zaudējuma sakarā vietā atcerēties britu futbola treneru iecienīto atziņu, ka komandas spēks aizsardzībā ir tiešā veidā atkarīgs no spēlētāju pozīcijām, kad tiem ir bumba. «Dzeltenzilie» jau gadiem ilgi pretinieku komandu presingu cenšas pārvarēt ar aizsardzības kvarteta spēlētāju izvietošanos plašā līnijā un ar savstarpēju saspēli - dzenājot pretiniekus no viena gala uz otru. Šāda taktika bieži vien dod vēlamo efektu, bet tādā veidā ir lielāks risks tapt sodītiem par kļūdu saspēlē. Visbiežāk uz pārējo aizsargu fona Ventspilī ar to grēko Oļegs Timofejevs, kurš mēdz atlaist par tālu bumbu, to apstrādājot, un tieši to šoreiz ātrie liepājnieku uzbrūkošā bloka spēlētāji izmantoja.

Zaudējuši vārtus, Ventspils sāka spēlēt haotiskāk. Reidi Doroševa vārtu virzienā kļuva aizvien retāki, bet pie pašu vārtiem brieda nervozitāte. Te Ventspils aizsargi nesapratās ar Meļņičenko, te atkal kāja trīcēja Timofejevam.

Tiesa, puslaika beigās mājinieki ar tālām piespēlēm izkārtoja vairākus bīstamus momentus pie Doroševa vārtiem. Vienā no tādām epizodēm savā soda laukumā ar roku nospēlēja liepājnieku aizsargs Dmitrijs Hmizs, un «pendeli», aukstasinīgi nomānot vārtsargu, realizēja Ahmeds Abdultaofiks, kurš puslaika izskaņā varēja mājiniekus arī izvirzīt vadībā, taču viņa sistā bumba norībināja vārtu pārliktni.

Otrā puslaika ievadā pēdējo divu gadu virslīgas čempionātu rezultatīvākais aizsargs Antons Jemeļins pēc stūra sitiena kārtējo reizi šosezon lika ventspilniekiem saķert galvu par paviršu spēli pēc standartartsituācijas izspēles pie saviem vārtiem - 1:2. Tiesa, pēc Hmiza noraidījuma mājinieki «nospieda» pretinieku, nopelnīja vēl vienu «pendeli» un panāca 2:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMScredit.lv virslīgas 12. kārta
26.VI Ilūkstes NSS - Jūrmala 0:2 (Malašenoks 23., Loginovs 71.), Metta/Latvijas Universitāte - Skonto 0:2 (Blanks 20., Karašausks 22.), Ventspils - Liepājas metalurgs 2:2 (Savaļnieks 12., Jemeļins 48. - Abdultaofiks (11 m) 38., Turkovs (11 m) 83.), Spartaks - Daugava Rīga 0:0
27.VI pulksten 19.00 Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgava - Daugava

Bez nosaukuma

Tabula
1. Skonto 11 8 3 0 33-4 27
2. Ventspils 11 8 1 2 23-12 25
3. Daugava R 12 7 3 2 19-4 24
4. Daugava 11 6 2 3 18-12 20
5. Spartaks 12 6 2 4 18-12 20
6. Metalurgs 11 5 3 3 19-11 18
7. Jūrmala 12 4 2 6 10-21 14
8. Jelgava 11 1 2 8 10-26 5
9. Ilūkste 11 0 4 7 9-34 4
10. Metta/LU 12 0 2 10 4-27 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?