Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Komanda kļūstot labāka

Ievērojamās izmaiņas sastāvā, salīdzinot ar februārī notikušo pirmsolimpisko kvalifikācijas turnīru, Latvijas hokeja valstsvienībā nav mazinājušas ambīcijas pirms nākamā atbildīgā turnīrā - pasaules čempionāta, kas jau 3. maijā sāksies divās valstīs Zviedrijā un Somijā. «Komandai izvirzījām uzdevumu iekļūt ceturtdaļfinālā, un man ir liels prieks, ka izlases galvenais treneris Teds Nolans šo uzdevumu uzreiz akceptēja,» Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans atklāja, ka LHF valde pēc kvalificēšanās olimpiādei Sočos izlasei atlaides nav devusi.

Latvijai pirmā spēle PČ Helsinkos sestdien pulksten 16.15 ar Krieviju.

Čempionāta priekšvakarā Lipmans ir nācis klajā ar diezgan negaidītu atzinumu: «Šogad kā vēl nekad iepriekš daudz spēlētāju bija savainoti, un šī iemesla dēļ treneri līdz pēdējam brīdim atlika sastāva izvēli. Es gan arī uzzināju, ka ir spēlētāji, kuri nemaz nevēlas būt veseli, lai iekļūtu šajā izlases sastāvā. Viņus pārbaudīja ārsti un tā secināja.»

Savainojumu dēļ sagatavošanās procesā nepiedalījās un pasaules čempionātā nespēlēs aizsargi Oskars Bārtulis, Guntis Galviņš un Jēkabs Rēdlihs, kā arī uzbrucēji Miķelis Rēdlihs, Mārtiņš Karsums un Roberts Bukarts. Uz ledus gan mēģināja atgriezties Galviņš, bet jau pirmajā treniņā ceļgalā sajuta sāpes un zaudēja cerību par braukšanu uz Helsinkiem. Pieredzējušais aizsargs Arvīds Reķis šopavasar izlasei atteica personisku iemeslu dēļ. No februāra sastāvā pietrūks Sanda Ozoliņa un Aleksandra Ņiživija, kuri savulaik jau bija atvadījušies no izlases, bet valstsvienībā atgriezās Soču olimpiskās ceļazīmes vārdā. Lai aizdomu ēna par negribēšanu spēlēt izlasē nekristu pār visiem savainojumus ārstējošajiem spēlētājiem, Lipmanam vajadzētu būt atklātam līdz galam un nosaukt konkrētus uzvārdus, par kuriem šādu atzinumu devuši ārsti.

Taču allaž smaidīgais Teds Nolans nezaudē optimismu. «Komanda paliek labāka,» pirms pāris nedēļām Dienai sniedzot interviju, treneris latviski ar grūtībām izburtoja šo frāzi. Oficiālajā preses konferencē apgalvojums izskanēja raitāk. Uzzinot par izvirzīto uzdevumu sasniegt ceturtdaļfinālu, Nolans esot pajokojis, vai federācijai būšot nauda komandas deleģēšanai uz pusfināla spēlēm Stokholmā.

Pirmdien treniņus izlasē neturpināja aizsargs Mārtiņš Porejs, kā arī uzbrucēji Kaspars Saulietis un Toms Hartmanis. Atbraucot Artūram Kuldam, pēdējais no aizsargu kandidātu pulka tika svītrots Rīgas Dinamo spēlējošais Oskars Cibuļskis, kurš pārbaudes spēlē ar Baltkrieviju guva plaukstas savainojumu, bet pēc tam gan spēlēja pret Franciju. No uzbrucēju pulka pēdējā brīdī tika atskaitīts dinamietis Māris Bičevskis. Viena vieta uzbrukumā ir brīva. Naktī uz ceturtdienu Kaldera kausa izcīņas trešo spēli aizvadīja Zemgus Girgensons. Ja viņa pārstāvēta komanda Ročesteras Americans zaudēja, Girgensons acīmredzot aizņems pēdējo vakanci. Vēl viens Latvijas uzbrucējs AHL Kristiāns Pelšs netiekot gaidīts, lai gan kas to zina, kā vēl attīstīsies notikumi Kaldera kausa izcīņā.

Jaunievedums izlasē ir fizioterapeite no Hannoveres Sofija Melnika, kura savulaik no Krievijas emigrējusi uz Vāciju. Nolans par viņas darbu, izmantojot netradicionālās ārstniecības metodes, izsakās ļoti atzinīgi.

Latvijas hokeja izlase 2012. gada pasaules čempionātā Stokholmā ieņēma 10. vietu. Šogad grupas turnīrā būs jāspēlē ar Krieviju, ASV, Austriju, Slovākiju, Vāciju, Franciju un Somiju. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pēdējā vieta izkritīs uz 1. divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Latvijas izlases sastāvs 2013. gada pasaules čempionātā
Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Jugra, KHL) Kristers Gudļevskis (HK Rīga, MHL), Māris Jučers (Rīgas Dinamo)
Aizsargi: Artūrs Kulda (Jets, NHL), Georgijs Pujacs (Avangard, KHL), Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs (abi Rīgas Dinamo), Māris Jass (Scorpions, DEL), Agris Saviels, Jānis Andersons (abi Kompanion, Ukraina), Ralfs Freibergs (Bowling Green State universitāte, ASV)
Uzbrucēji: Lauris Dārziņš (Ak Bars, KHL), Jānis Sprukts (CSKA, KHL), Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Miks Indrašis, Andris Džeriņš, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs (visi Rīgas Dinamo), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Juris Štāls (HK SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (Rytiri, Čehija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?