Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Lai īriem spēle nebūtu atpūta

Līdz šim Latvijas futbola izlase ar Īrijas valstsvienību ir tikusies četras reizes un allaž bijusi viegls kumoss zaļajiem - četri sarkanbaltsarkano zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 1:11. Pēdējais savstarpējais mačs gan tika aizvadīts ļoti sen - 1995. gadā, taču komandu spēku samēri šajā laikā nav mainījušies pārāk drastiski. Piektdien pulksten 21.45 pēc Latvijas laika Aviva stadionā Dublinā Mariana Pahara vadīto izlasi gaida nopietns pārbaudījums - pārbaudes mačs pilnu tribīņu priekšā pret ļoti motivētajiem jaunā trenera Mārtina O'Nīla vadītajiem īriem. Tiešraide LTV7.

Diemžēl dažādu apstākļu dēļ Paharam arī savā sestajā mačā pie izlases grožiem nebūs iespējas izmantot iespējami spēcīgāko sastāvu. Šoreiz trūks pēdējo divu gadu labākā Latvijas futbolista savainotā pussarga Aleksandra Cauņas, Hamburger SV uzbrucēja Artjoma Rudņeva un, iespējams, arī Artūra Zjuzina, kurš Cauņas prombūtnē ir vidējās līnijas radošākais pussargs.

Tieši centra pussargu izvēle Paharam ir viens no galvenajiem uzdevumiem šajā mačā. Paredzams, ka pieredzējušajam Jurim Laizānam tiks atvēlēta uzbrukumu sākšanas diriģēšana, bet uz bumbas atņemšanas un saspēles veidošanas lomām ir četri pretendenti: Artis Lazdiņš, Ritvars Rugins, Aleksandrs Fertovs un Jurijs Žigajevs. Nav izslēgts, ka līdz šim četras dažādas taktiskās shēmas izmēģināt paguvušais Pahars šoreiz atkal izmantos citu sistēmu, lai tiktu galā ar britu aktīvajiem reidiem laukuma flangos.

«Īrijas futbolisti jebkurā situācijā cīnās līdz galam un pievērš lielu uzmanību standartsituāciju izspēlei. Viņu futbols ir ātrs un fizisks, un šajos elementos viņiem varētu būt pārsvars,» galvenos pretinieka trumpjus nosauca Nauris Bulvītis. Papildus klasiskajām britu futbola vērtībām šoreiz īru pusē būs arī jaunā trenera debija pie valstsvienības grožiem. Pēc sešu neveiksmīgu spēļu sērijas šī gada otrajā pusē, kad tika piedzīvoti četri zaudējumi (Spānijai, Zviedrijai, Austrijai, Vācijai), gūta viena uzvara (Kazahstāna) un viens neizšķirts (Velsa), īri šķīrās no leģendārā itāļu speciālista Džovanni Trapatoni, un tagad komandu vadīs pieredzējušais Mārtins O'Nīls - 61 gadu vecais treneris pirms tam trenējis Sunderland, Aston Villa, Celtic, Leicester, Norwich un citus klubus, bet izlases vadīšana viņam ir absolūti jauna pieredze.

Īrijas izlases sastāvā varbūt nav daudz pasaules mēroga zvaigžņu, taču visi spēlē augsta līmeņa klubos. Vairāk nekā ducis Anglijas premjerlīgas spēlētāju, rezervē - vīri, kas klubos no sastāva izkonkurējuši Latvijas labākos aizsargus Kasparu Gorkšu (Alekss Pīrss, Reading) un Vitāliju Maksimenko (Stīvens Vords, Brighton). Pazīstamākie īru spēlētāji ir Robijs Kīns (130 spēlēs izlasē 61 vārti), pieckārtējais Anglijas čempions Džons O'Šī un Maskavas Spartak pussargs Aidens Makgīdijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Spēle Īrijā, visticamāk, būs pēdējais oficiālais mačs Latvijas izlases kreklā uzbrucējam Mārim Verpakovskim.
Latvijas un Īrijas valstsvienības savā starpā nebija spēlējušas 18 gadu.
Latvijas futbola izlase cer uz lielu Īrijā dzīvojošo latviešu atbalstu tribīnēs.
Savainojuma dēļ izlasei nepalīdzēs Aleksandrs Cauņa, uzbrucējs Artjoms Rudņevs šoreiz nav izsaukts, bet Artūrs Zjuzins guvis nelielu savainojumu.
Pašlaik FIFA rangā Latvija ir 9. sliktākā Eiropas komanda. Nedrīkst nolaisties zemāk.

Izlases kandidāti

Vārtsargi: Andris Vaņins (Sion, Šveice), Aleksandrs Koliņko (Baltika, Krievija), Germans Māliņš (BATE, Baltkrievija)
Aizsargi: Kaspars Gorkšs (Reading, Anglija), Vitālijs Maksimenko (Brighton, Anglija), Nauris Bulvītis, Renārs Rode, Vladislavs Gabovs, Alans Siņeļņikovs (visi Skonto), Antons Kurakins (Ventspils)
Pussargi: Artis Lazdiņš (Piast, Polija), Artūrs Zjuzins (Baltika, Krievija), Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins, Juris Laizāns (visi Skonto), Jurijs Žigajevs (Ventspils), Andrejs Kovaļovs (Daugava)
Uzbrucēji: Māris Verpakovskis (Ergotelis, Grieķija), Eduards Višņakovs (Cracovia, Polija), Valērijs Šabala (Skonto), Daniils Turkovs (Ventspils)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?