Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 16. novembris
Glorija, Banga

Lieldienu brīvdienu galdam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pildīti sīpoli vīna mērcē

Sastāvdaļas 4 personām: 4 sarkanie sīpoli, katrs pa 200 g, 1/2 l baltvīna, 1/2 kanēļa standziņas, 2 krustnagliņas, 2 ķiploka daiviņas, 300 g jauktas maltās gaļas, 100 g vārītu rīsu, 1 ola, 1 ēd. k. sakapāta timiāna, sāls, svaigi malti pipari, 1/4 l gaļas buljona
1. Sīpolus nomizo un veselus citu pie cita ieliek katlā.
2. Pielej vīnu, pieliek krustnagliņas un kanēļa standziņu. Uzvāra, uzliek vāku un uz mērenas uguns sautē 15 minūtes.
3. Izņem no katla un mazliet atdzesē, izņem arī krustnagliņas un kanēļa standziņu.
4. Nomizotus ķiplokus sakapā un samaisa ar malto gaļu, rīsiem, olu, timiānu, sāli un pipariem.
5. Ar karoti izdobj sīpolus, atstājot divas ārējās kārtiņas, un piepilda ar malto gaļu.
6. No atlikušās gaļas izveido mazas frikadelītes.
7. Vīna novārījumu kopā ar buljonu uzvāra, ieliek pildītos sīpolus un frikadeles. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē kādas 30 minūtes.
8. Noņem no uguns, pieber sāli un piparus. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar timiānu.

Šampinjonu kūciņas

Sastāvdaļas 4 personām: 500 g mazu balto šampinjonu, 200 g zilā siera (Dor Blu, Danablu, rokfors vai cits), saldais krējums pēc vajadzības - 50 ml
1. Rūpīgi noslauka šampinjonus ar papīra dvieli un izlauž tiem kājiņas. Ja nepieciešams, izgriež arī manšetītes.
2. Sieru ar dakšiņu saspaida, lej klāt krējumu, līdz tas iegūst bieza biezpiena konsistenci.
3. Ņem šampinjona cepurīti, ar tējkaroti tajā iepilda siera masu un uzliek virsū otru šampinjonu, izveidojot mandeļu dubultcepumiem līdzīgas kūciņas.

Rukolas salāti ar riekstu sviesta mērci

Vienai personai nepieciešams: divas saujas rukolas lapiņu, sauja ķirštomātiņu, cieti vārīta ola, svaigi rīvēta Parmas siera plāksnītes. Mērcei: divas ēdamkarotes riekstu sviesta, kurā ir riekstu gabaliņi, apmēram desmit ēdamkarotes saldā krējuma un svaigi malti melnie pipari
1. Rukolas lapiņas liek traukā. Tajās iekārto ķirštomātiņus, sagrieztu olu un siera plāksnītes.
2. Mērcei sajauc riekstu sviestu ar saldo krējumu un melnajiem pipariem, pārlej šo mērci pār salātiem.
Šajos salātos var izmantot arī pieneņlapas. Jaunums ir pabiezā un riekstainā mērce, ko var ēst arī vienkārši ar cieti vārītām olām, ja apnikušas pašdarinātās majonēzes.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?