Lieldienu brīvdienu galdam
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pildīti sīpoli vīna mērcē
Sastāvdaļas 4 personām: 4 sarkanie sīpoli, katrs pa 200 g, 1/2 l
baltvīna, 1/2 kanēļa standziņas, 2 krustnagliņas, 2 ķiploka
daiviņas, 300 g jauktas maltās gaļas, 100 g vārītu rīsu, 1 ola, 1
ēd. k. sakapāta timiāna, sāls, svaigi malti pipari, 1/4 l gaļas
buljona
1. Sīpolus nomizo un veselus citu pie cita ieliek
katlā.
2. Pielej vīnu, pieliek krustnagliņas un kanēļa
standziņu. Uzvāra, uzliek vāku un uz mērenas uguns sautē 15
minūtes.
3. Izņem no katla un mazliet atdzesē, izņem arī
krustnagliņas un kanēļa standziņu.
4. Nomizotus ķiplokus sakapā
un samaisa ar malto gaļu, rīsiem, olu, timiānu, sāli un pipariem.
5. Ar karoti izdobj sīpolus, atstājot divas ārējās kārtiņas, un
piepilda ar malto gaļu.
6. No atlikušās gaļas izveido mazas
frikadelītes.
7. Vīna novārījumu kopā ar buljonu uzvāra, ieliek
pildītos sīpolus un frikadeles. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē
kādas 30 minūtes.
8. Noņem no uguns, pieber sāli un piparus.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar timiānu.
Šampinjonu kūciņas
Sastāvdaļas 4 personām: 500 g mazu balto šampinjonu, 200 g zilā
siera (Dor Blu, Danablu, rokfors vai cits), saldais krējums pēc
vajadzības - 50 ml
1. Rūpīgi noslauka šampinjonus ar papīra
dvieli un izlauž tiem kājiņas. Ja nepieciešams, izgriež arī
manšetītes.
2. Sieru ar dakšiņu saspaida, lej klāt krējumu, līdz
tas iegūst bieza biezpiena konsistenci.
3. Ņem šampinjona
cepurīti, ar tējkaroti tajā iepilda siera masu un uzliek virsū otru
šampinjonu, izveidojot mandeļu dubultcepumiem līdzīgas kūciņas.
Rukolas salāti ar riekstu sviesta mērci
Vienai personai nepieciešams: divas saujas rukolas lapiņu, sauja
ķirštomātiņu, cieti vārīta ola, svaigi rīvēta Parmas siera
plāksnītes. Mērcei: divas ēdamkarotes riekstu sviesta, kurā ir
riekstu gabaliņi, apmēram desmit ēdamkarotes saldā krējuma un
svaigi malti melnie pipari
1. Rukolas lapiņas liek traukā. Tajās
iekārto ķirštomātiņus, sagrieztu olu un siera plāksnītes.
2.
Mērcei sajauc riekstu sviestu ar saldo krējumu un melnajiem
pipariem, pārlej šo mērci pār salātiem.
Šajos salātos var
izmantot arī pieneņlapas. Jaunums ir pabiezā un riekstainā mērce,
ko var ēst arī vienkārši ar cieti vārītām olām, ja apnikušas
pašdarinātās majonēzes.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri