Alus un siers - to klātbūtne uz svētku galda nav apspriežama. Restorāna Ostas skati šefpavārs Ingmārs Ladigs piedāvā interesantas netradicionālas ēdienu receptes, kas ļaus izjust vasaras aromātu un krāšņumu un nemaz nejusties aizvainotam, ja šoreiz Līgo diena svinama pilsētā. Šefpavārs piebilst, ka īpaši iecienījis Āgenskalna tirdziņu, kas esot patiesāks un sirsnīgāks un kur šoreiz iegādājies garšaugus un zaļās zālītes. Lai visiem jauks Līgo vakars un Jāņu diena!
Maltīte vasaras saulgriežos
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Izberzts biezpiens ar alus un medus novārījumu un
Četrām porcijām vajadzēs: 600 g biezpiena (9%), 200 g alus, 150
g medus, 1 kg zemeņu, 500 g ķiršu, 1 saišķīti piparmētru, kumelīšu
un timiāna ziediņus dekorēšanai, 4 ēd. k. medus pārliešanai
1.
Biezpienu izberž caur sietu.
2. Alu ar medu vāra, līdz veidojas
biezs sīrups, to atdzesē un sajauc ar biezpienu, atdzesē.
3.
Dziļākā māla traukā liek piparmētras un timiānu, nomazgātas
pārlasītas zemenes un ķiršus. Virsū liek sagatavoto
biezpienu.
4. Visu pārlej ar medu un dekorē ar kumelīšu un
timiāna ziediņiem un pasniedz.
Bez nosaukuma
Četrām porcijām vajadzēs: 4 lielas jāņusiera šķēles (2 cm
biezas, kā no lielā kukuļa nogrieztas maizes rikas), 16 maziņu ar
visu miziņu jau novārītu jauno kartupeļu, 12 redīsu, 2 ķiploka
galviņas, 3 ēd. k. sinepes, 2 ēd. k. medus, 1 ēd. k. svaiga
estragona, svaigus zaļumus, baziliku, majorānu, timiānu. Mērcei:
200 g skābeņu, 8 redīsus, 2 svaigus mazus gurķus, 1 ēd. k. svaigu
piparmētru, 4 ēd. k. krējuma, sāli, piparus
1. Bļodiņā sajauc
sinepes, medu, estragonu, samaisa ar jaunajiem kartupeļiem (jau ar
visu mizu novārītiem).
2. Ķiploku galviņas un redīsus pārgriež
uz pusēm. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230˚C un sagatavotos ķiplokus ar
redīsiem liek iekšā uz 10 minūtēm, lai ātri apcepas brūni.
3.
Tikmēr uz pannas (var ielikt pergamenta papīru) liek jāņusiera
šķēles, pārsmērē ar atlikušo sinepju maisījumu un virsū kārto
apceptos vasaras dārzeņus un ķiploku maisījumā sagatavotos jaunos
kartupelīšus.
4. Cepeškrāsni atdzesē līdz 180˚C, liek sieru ar
dārzeņiem un cep vēl 15 minūtes.
5. Paralēli gatavo mērci:
skābenes rīvē starp plaukstām, līdz veidojas zaļa masa, izlasa ārā
kātiņus un sajauc kopā ar sasmalcinātiem dārzeņiem (redīsi,
gurķīši, piparmētras), pievieno krējumu, sāli un piparus.
6. Kad
siers ar dārzeņiem apcepies, pasniedz uz šķīvjiem, virsū liek
skābeņu mērci un pārkaisa ar vasaras garšaugiem.
4. Blakus pasniedz rupjmaizes šķēles ar drupināto
Četrām porcijām vajadzēs: aukstajai zupai 700 g zemeņu, 1 vidēju
sīpolu, 2 paprikas (var zaļo un sarkano), 1 ķiploka galviņu, 2 ēd.
k. cukura, 100 g olīveļļas, 4 ēd. k. balzametiķa, 1 tējk. sāls, 1
tējk. piparu. Vajadzēs arī 4 ēd. k. maizes grauzdiņu, 4 rupjmaizes
šķēles, 4 ēd. k. jāņusiera (drupināta), 8 lielas zemenes,
piparmētras, baziliku, dekoram kumelīšu un timiāna ziedus
1.
Zemenēm noņem zaļās lapiņas, sīpolu nomizo, papriku sagriež (izņem
sēklas un baltās daļas), ķiploku nomizo, visu kopā ar garšvielām
liek virtuves kombainā un kuļ, līdz veidojas zupas konsistence, tad
izberž caur virtuves sietu, liek dzesēties uzglabājamā traukā
ledusskapī.
2. Rupjmaizes šķēles apcep uz pannas (var kā ķiploku
grauzdiņus), atdzesē, virsū liek sadrupinātu sieru pamīšus ar
lielajām zemenēm un pārkaisa ar garšaugiem.
3. Zupu servē
glāzēs, virsū liekot maizes grauzdiņus un garšaugus.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!