Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Maxima īpašnieki atvainojas Latvijai

«Maxima īpašnieku vārdā vēlos atvainoties par mūsu vadības neveiksmīgo komunikāciju un aizvainojošajiem izteikumiem saistībā ar Zolitūdes traģēdiju,» ar šādu paziņojumu vakar klajā nāca Maxima akcionārs un Zolitūdes traģēdijas krīzes vadības grupas vadītājs Igns Staškevičs. Viņš arī lūdza piedošanu par to, ka «mūsu kompānija nedarīja visu iespējamo, lai novērstu briesmīgo mājas sabrukšanu», kā arī par to, ka Maxima komanda nespēja izglābt savus darbiniekus un pircējus.

I. Staškevičs uzsvēra, ka Maxima ir līdzatbildīga 21. novembra traģēdijā, kad, iebrūkot Zolitūdes Maxima lielveikala jumtam, bojā gāja 54 cilvēki. Amatpersona gan norādīja, ka par juridisko atbildību lemšot izmeklēšana. Akcionārs klāstīja, ka Latvijā ieradies, lai koordinētu atbalsta sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, veiktu iekšējo izmeklēšanu, kā arī sadarbotos ar ekspertiem un valsts institūcijām, lai saprastu patiesos jumta sabrukšanas iemeslus, kā arī veiktu SIA Maxima Latvia vadības nomaiņu. «SIA Maxima Latvia valdes loceklis Gintars Jasinsks savu neveiksmīgo izteikumu dēļ ir atstādināts no amata, un mēs viņam jaunu darbu nepiedāvāsim,» paziņoja I. Staškevičs. Viņš arī apstiprināja, ka, neraugoties uz vadības nomaiņu, visas solītās kompensācijas traģēdijā cietušajiem tikšot izmaksātas un notiekot cieša sadarbība ar valsts un pašvaldības dienestiem.

I. Staškevičs norādīja, ka Maxima Latvija pēc traģēdijas piedzīvo lojālo klientu zaudēšanu un esot sarucis kompānijas apgrozījums. «Ir pilnīgi saprotama pircēju attieksme un rīcība, izvēloties boikotēt mūsu veikalus, tās ir viņu tiesības. Maxima akcionāri to uztver kā pircēju vērtējumu un kritiku uzņēmuma darbībai. Tāpēc patlaban svarīgāk par apgrozījuma kritumu vai pircēju skaita samazināšanos ir pievērst uzmanību iekšējām uzņēmuma pārmaiņām,» klāstīja akcionārs. Pircēju pārliecības un attieksmes uzlabošanai lielveikalu ķēdes nosaukums mainīts netiks, bet sauklis «Par visu padomāts!» gan tikšot nomainīts.

Atbildot uz daudzajiem pārmetumiem par darbinieku zemajām algām un sliktajiem darba apstākļiem, I. Staškevičs atzina, ka uzņēmums līdz šim nav bijis perfekts darba devējs, taču solīja izmaiņas. «Mūsu prioritāte bija strauja un agresīva izaugsme, un mēs aizmirsām par svarīgām vērtībām un humānu attieksmi pret darbiniekiem. Bet esmu pārliecināts, ka Maxima ir sākusi būtiskas pārmaiņas.» Uzņēmuma pārstāvis gan nesolīja, ka tuvākajā laikā tikšot paaugstinātas darbinieku algas, taču apgalvoja, ka mainīšoties attieksme pret darbiniekiem un vadības arogance netiks tolerēta. I. Staškevičs pārmetumus par darbinieku sliktajiem darba apstākļiem novirzīja uz veikalu vadību, kas esot par to atbildīga.

Uzņēmums tuvākajā laikā neplāno vērienīgu attīstību Latvijā, arī ieceres par jaunu veikalu atvēršanu esot iesaldētas līdz brīdim, kad situācija stabilizēsies un būs pārliecība par ēku drošību. Latvijā Maxima nodarbina 7 000 darbinieku un ir lielākais darba devējs mūsu valstī. Pavisam Maxima grupā strādā 40 000 darbinieku, un uzņēmums darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Bulgārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?