Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Mērķē uz astoņnieku

Pārsteiguma momenta nav. Latvijas hokeja izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš spēlēšanai pasaules čempionātā Vācijā izvēlējušies spēlētājus, kuriem arī varēja paredzēt vietu sastāvā. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde izvirzījusi uzdevumu sasniegt ceturtdaļfinālu.

Pārbaudes spēles ar Slovākiju, šķiet, ieviesušas tikai vienu izmaiņu. Aizsargu rangā Oskars Cibuļskis it kā kotējās augstāk par Māri Jasu, tomēr treneri priekšroku devuši Jasam, kuram ir 2006. gada pasaules čempionāta pieredze. «Viņam viss vēl priekšā,» tā Znaroks komentēja Cibuļska atstāšanu ārpus sastāva.

Uzbrukumā pieteiktas maiņas, kuras sāka pēdējo pārbaudes spēli ar Slovākiju. Kā rezervists uz Manheimu lidos Kaspars Saulietis, jo pēc trijām spēlēm Rīgā atgriezīsies Miķelis Rēdlihs. Viņa ģimenē gaidāms pieaugums, un Miķelis šo brīdi negrib laist garām. Treneris Vladimirs Jurzinovs iebilstu: «Kā gan tu palīdzēsi?» -, bet laiki mainās, un pirmdzimtā gaidīšana ir saviļņojošāks notikums nekā spēlēšana pasaules čempionātā. Pirms gada šā iemesla dēļ uz PČ Šveicē neaizbrauca aizsargs Arvīds Reķis.

Izlases treneri turpina raudzīties aizokeāna virzienā. Pirms pagājušās nakts spēles Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā Filadelfijas Flyers sērijā zaudēja Bostonas Bruins ar 0:2. Atbrīvoties varētu Flyers aizsargs Oskars Bārtulis, taču, pēc Znaroka rīcībā esošās informācijas, Bārtulim esot cirkšņa savainojums, tāpēc viņš arī nespēlē. Vakar vēlu bija plānota sazināšanās ar Bārtuli. Otrs aizsargs, kura virzienā skatus met treneri, ir AHL čempionāta Kaldera kausa izcīņā spēlējošais Arturs Kulda. Viņa Čikāgas klubs ir vadībā ar 2:1, taču Dalasas Stars aizsargs Kārlis Skrastiņš izteicies, ka pretinieki no Teksasas vēl varot parādīt zobus. Teksasā bāzējas Stars fārmklubs.

Mediju pārstāvjiem 45 minūtes nācās gaidīt, kamēr LHF valde aiz slēgtām durvīm vienojās par uzdevuma izvirzīšanu valstsvienībai. «Grūts, ļoti grūts uzdevums,» pēc tam vairākkārt uzsvēra LHF prezidents Kirovs Lipmans.

«Jāņem vērā, ka sastāvā ir notikušas diezgan būtiskas izmaiņas. Nebūs septiņu pamatsastāva spēlētāju, tas nozīmē, ka par vienu trešdaļu sastāvs ir mainījies.»

Valdes locekļi esot saņēmuši detalizētu informāciju par katru no spēlētājiem, tāpēc sastāva izvēle neesot apšaubīta. Uz jautājumu, kas notiks, ja uzdevums netiks izpildīts, Kirovs Lipmans jokojot izteicās, ka LHF prezidents tad atkāpšoties no amata.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pulksten 14.45 ar reisu uz Frankfurti sāks ceļu uz pasaules čempionāta mājvietu Manheimu. Vakarā paredzēts jau pirmais treniņš nākamajā spēļu vietā.

«Arēna ir moderna un ērta, taču hallē ledus gan ir briesmīgas kvalitātes,» skaidroja Krēfeldes klubā Vācijā sezonu aizvadījušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs.

Pirmā spēle - sestdien pulksten 21.15 pēc Latvijas laika ar Šveici. Nākamie pretinieki grupas turnīrā spēļu secībā būs Kanāda un Itālija.

Pasaules čempionāts sāksies jau piektdien, kad pulksten 21.15 (Latvijas laiks) Gelzenkirhenes futbola stadionā uz izveidotā ledus laukuma atklāšanas spēlē tiksies ASV un laukuma saimnieki Vācijas hokejisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Iespējamas izmaiņas

Uz Manheimu dosies arī uzbrucējs Kaspars Saulietis. Treneri viņu plāno pieteikt otrajam posmam, jo mājās dosies Miķelis Rēdlihs. Otrajā posmā var papildus pieteikt divus spēlētājus. Otro vakanci varētu aizpildīt viens no diviem aizsargiem - Oskars Bārtulis vai Arturs Kulda. Viņu pārstāvētie klubi turpina spēlēšanu attiecīgi Stenlija un Kaldera kausa izcīņā. Ja neviens no abiem neatbrīvosies, otrajā posmā viens papildu pieteikums, visticamāk, paliks neizmantots.
Pasaules čempionāta pieteikumā būs ierakstīti trīs vārtsargi Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums un Edgars Lūsiņš, taču uz konkrēto spēli varēs pieteikt divus no trijiem. Iespējams, ka kāds no vārtsargiem kā trešais numurs nevienai spēlei tā arī netiek pieteikts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?