Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Neefektīgi, toties efek tīvi

Perfekts rezultāts, bet sniegums varētu būt arī labāks. Latvijas futbola izlase, kas iepriekšējās septiņās spēlēs ar valstsvienībām Mariana Pahara vadībā ne reizes nespēja nosargāt savus vārtus neieņemtus, neielaida nevienus vārtus divās Baltijas kausa izcīņas spēlēs Liepājā un, pati gūstot tikai vienus, nosargāja Baltijas kausa trofeju savā īpašumā vēl uz diviem gadiem. Pusfinālā ar 4-2 pēcspēles sitienos tika uzveikti igauņi, bet finālā ar 1:0 pārspēti lietuvieši.

Pusfināla mačā ar Igauniju, kuras sastāvs Baltijas kausā bija vistuvākais optimālajam, Latvija izmēģināja citu taktisko shēmu un pāris jaunu vīru. Debiju izlasē jau sākumsastāvā piedzīvoja Ventspils malējais aizsargs Oļegs Timofejevs, kurš bija viens no labākajiem komandā. Otrajā puslaikā izlasē debitēja vēl viens Ventspils pārstāvis Visvaldis Ignatāns, kurš arī neizskatījās apmaldījies.

Galvenās problēmas turnīrā bija ar uzbrucējiem. Tika uzaicināti četri. Māris Verpakovskis savā atvadu mačā pret igauņiem laukumā pavadīja tikai 13 minūtes, turklāt treneris Marians Pahars atklāja, ka bija plānojis dot Mārim vien dažas minūtes spēles laika. Eduardu Višņakovu pēdējā brīdī tomēr nepalaida uz izlasi viņa Polijas klubs Lodzas Widzew, bet divi pārējie uzbrucēji - Edgars Gauračs un Valērijs Šabala - faktiski vēl dziedēja savainojumus.

Gauračs gan bija itin labā fiziskā kondīcijā un, nomainījis Verpakovski, skrēja un cīnījās kā zirgs, gandrīz no katras epizodes izspiežot maksimumu vai tuvu tam. Viņi fiziskie dotumi ļāva labi pieturēt bumbu, sagaidot partnerus uzbrukumā, bet veiklība un labā tehniskā sagatavotība - spēlēt precīzi un eleganti ar dažiem pieskārieniem. Pirmajā puslaikā viņš teicami noorientējās šķietami nedaudzsološā situācijā, teicami apstrādāja bumbu un izšāva «lielgabalu» ar kreiso kāju, tēmējot tuvajā vārtu «devītniekā». Mazliet garām. Taču spēles turpinājumā rēzeknietis atsvaidzināja savainojumu un finālu ar Lietuvu bija spiests sākt klibodams. Savukārt Valērijs Šabala tikai piektdien aizvadīja pirmo treniņu pēc atgūšanās no savainojuma.

Paliekot faktiski bez uzbrucējiem, bija grūti cerēt uz daudziem vārtu guvumiem. Tāpēc nācās paļauties uz drošu aizsardzību. Fināla maču Latvija iesāka ļoti agresīvi, augstā tempā, guva ātrus vārtus, kad pēc stūra sitiena sarkanbaltsarkanie piespieda kļūdīties leišu vārtsargu Ģiedru Arlauski, to aukstasinīgi izmantoja Nauris Bulvītis. Ātri gūtie vārti un nogurums lika pakāpeniski pārkārtot spēli savu vārtu nosargāšanai. Lietuva pakāpeniski pārņēma iniciatīvu un sāka «smacēt» mājiniekus, ik pa laikam arī tiekot pie teicamām vārtu gūšanas iespējām, taču allaž teicami spēlēja Andris Vaņins, kurš pelnīti tika atzīts par labāko Latvijas spēlētāju abos mačos.

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačiem septembrī plusiņus sev nopelnīja gandrīz visi, kam šoreiz deva vārdu. Bez pieminētā Gaurača un Timofejeva arī Kaspars Dubra un Oļegs Laizāns, kuršatgriezies izlasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 0 (4)
Latvija 1
Igaunija

Baltijas kausa pusfināls
Vārti:
Pēcspēles 11 metru sitieni: Vasiļjevs 0:1, Zjuzins 1:1, Vunks 1:1 (Vaņins), O. Laizāns 2:1, Kallaste 2:2, Fertovs 3:2, Mets 3:2 (vārtu stabs), A. Višņakovs 4:2.

Brīdinājumi: Gauračs - Anjers, Mets
Latvija: Vaņins; Timofejevs, Bulvītis, Gorkšs, Kurakins; Fertovs, Lazdiņš; Rugins (A. Višņakovs 65.), Zjuzins, Kovaļovs (Ignatāns 77.); Verpakovskis (Gauračs 13. (O. Laizāns 90.)).
Galv. tiesn.: Sergejs Sļiva (Lietuva)
Pusfināls: Lietuva - Somija 1:0

Latvija 0 (4)
Latvija 1
Igaunija

Baltijas kausa fināls
Vārti: Bulvītis (6.)

Brīdinājumi: Fertovs, Bulvītis, Lazdiņš, Šabala - G. Freidgeims, Beņušis
Latvija: Vaņins; Kovaļovs (Timofejevs 84.), Dubra, Bulvītis, Gorkšs, Maksimenko (Kurakins 58.); Fertovs (Rugins 64.), Zjuzins (Žigajevs 79.), Lazdiņš, O. Laizāns, Gauračs (Šabala 42. (Freimanis 90.))
Galv. tiesn.: Kristo Tovers (Igaunija)
Par 3. vietu: Somija - Igaunija 2:0

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?